Proiectul „Dotarea laboratorului de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor” are o valoare totală de 9.995.179,80 lei, cu o valoare nerambursabilă de 9.741.591,99 lei. Acest proiect presupune achiziția unui număr de 41 de echipamente, precum: histoprocesor automat cu 2 camere de reacție pentru procesarea simultană de fragmente tisulare de dimensiuni și textură diferite și program special pentru biopsii; microscop optic pentru tumor board; microscop optic de rutină; imprimantă automată de casete cu stație de descărcare automată; sistem de secvențiere de capacitate mare și de capacitate medie; extractor automat pentru acizi nucleici; bloc cu încălzire uscată; automat de imunohistochimie (ihc), imunofluorescenta (if) și hibridizare în situ (ish), etc.
„În ceea ce privește celălalt proiect, intitulat „Investiții în infrastructura Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor pentru diagnosticarea și tratarea cancerului” acesta are o valoare totală de 24.920.342,16 lei, cu o valoare nerambursabilă de 24.381.910,00 lei. Acest proiect presupune achiziția unui număr de 15 de echipamente, constând în: turn pentru laparoscopie cu linie video full 4k cu instrumentar aferent și unitate electrochirurgicală, sistem 3D 4K pentru diagnostic și tratament oncologic cu marker fluorescent în chirurgia clasică și laparoscopică, robot chirurgical cu consumabile pentru 250 proceduri chirurgicale, ecograf multidisciplinar urologie, laser urologie, ecograf intraoperator, ecograf performant, adaptat pentru elastografia țesutului tumoral, stație de lucru electrochirurgie cu unitate de coagulare argon plasmă și disector cu jet de apă, sistem de ablație prin electroporație, sistem ablație cu microunde, sistem crioablație, masă de operație, lampă scialitică cu monitor, sistem de videomanagement al sălii de operație, set pentru chemoembolizare. Aceste echipamente vor aduce beneficii în actul medical, atât prin diagnosticarea exactă a bolilor oncologice cât și în prognosticul și tratamentul oncologic”, a transmis municipalitatea printr-un comunicat de presă.
Trimite articolul
XIn ultima vreme cred ca la admiterea de la medicina din Oradea intra mai mult cei care stiu ca testul grila este intentionat gresita pentru spagarii semianalfabeti si calitatea serviciilor medicale este la nivelul Bangladesului. Puteti pompa milioane de euro in cladiri daca o parte din cadre sunt mediocrii,
-
O sa aiba cea mai mare parcare, si a unit toate spitalele, avem cel mai mare spital. A redus numarul de paturi la jumate pentru eficienta, si a nu avea paturi goale, si a taiat toate sporurile medicilor!!!!
Bravo! Niște date estimative nu putem avea?