Spitalul Județean a început să înregistreze cereri pentru testarea RT-PCR, cu scopul depistării virusului SARS COV2 (COVID-19), pentru persoanele care au diverse urgențe, precum „internarea sau efectuarea de investigații în spital, în unități medicale din afara județului Bihor”, „deplasare în străinătate, din motive bine întemeiate”, „situații familiale deosebite” sau altele. Costul unui test este de 200 de lei, transmite municipalitatea, prin comunicat de presă.
Birocrația, online
Persoanele fizice care solicită testarea vor accesa site-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, unde a fost postat formularul electronic pentru cererea de testare. Acesta cere datele de identificare și contact ale persoanei, precum și motivul pentru care se cere investigația.
„După transmiterea solicitării, în vederea programării, persoana va fi contactată (data, ora, locul recoltării) de către personalul medical desemnat. În cazul persoanelor juridice, contractul completat în 2 (două) exemplare va fi semnat și retransmis scanat, prin e-mail, la adresa: spitalul.judetean@rdsor.ro”, se mai arată în comunicatul municipalității.
„Testarea colectivă, în sistem pooling, se va realiza pentru companii sau hoteluri și presupune o serie de măsuri de protecție, pentru persoanele cărora li se recoltează și pentru personalul medical, pe care compania / hotelul trebuie să le îndeplinească”, se arată în comunicat.
Astfel, pot fi testate în grup un număr mic de persoane, maximum 10, prin recoltare individuală. Mai exact, probele recoltate de la maximum 10 persoane vor fi analizate la comun. În situația în care rezultatul testului este negativ, este sigur că cele 10 persoane nu sunt infectate.
Dacă rezultatul este pozitiv, testarea individuală a celor 10 persoane este obligatorie, pentru a determina care din cei 10 este infectat. „În cazul în care rezultatul testării colective (pool testing) este pozitiv, beneficiarul își asumă achitarea contravalorii pentru testările individuale ale tuturor persoanelor care au făcut parte din lotul respectiv. Testarea individuală se va realiza la prețul de 200 lei/persoană”, subliniază comunicatul.
Trimite articolul
XSalvările astea ca să justifice banii primiți pentru benzină se plimbă cu sirena pornită în jurul spitalului și prin oraș.
S-a dat liber la furat în sistemul sanitar mai ales
Am citit articolul de 6 ori.Miroase (pute) a business.Din articol reiasă ca dacă trebuie sa mă deplasez în străinătate,am nevoie de test(covid )?Multă ață albă la cusătura asta!
-
Sunt tari care solicita testul covid realizat cu maxim 48 de ore inainte de intrare in tara sau te obliga la carantina. Oricum e frectie la picior de lemn, acum esti negativ dar de poti contamina peste 5 minute.
-
Mersi pt.info.
-
Deci, o imbecilitate totala. Incurajarea testarii individuale in bataie de joc. Scopul testarii ulterioare a grupurilor pozitive e unul de sanatate publica, nu un scop privat, parca il mai ajuta pe individul seropozitiv, de trebuie sa isi asume costul testarii intregului grup. Eu, unul nu as accepta asemenea conditii, mai bine ma testez cu 100 Eur la o clinica privata din alt oras.
Pretul este enorm, cum naiba fixati preturi atat de mari, numai la asta va ganditi cum sa faceti ceva pe bani cat mai multi ca bisnitarii, comerciantii care in aceasta perioada au dublat preturile unii chiar lle-au triplat.
Testul se cheamă PCR, a fost inventat de Karry Mulins acum 40 de ani.
Este un test pentru a depista SIDA.
Însuși cel care l-a inventat a recunoscut că testul său este doar 20-30% exact.
Un lucru ciudat este că dacă ai o simplă răceală, acest test îți arată că ești pozitiv, că ai Covid
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Kary_Mullis#Reac%C8%9Bia_de_polimerizare_%C3%AEn_lan%C8%9B
-
Bai “negrule” ceea ce ai aratat tu aici doctorii cu licenta si alte examene trecute nu sunt capabili sa inteleaga,sau poate sumele vehiculate nu-i lasa sa gandeasca lucid!
Care este sit-ul spitalului?…