Susţinând că pacienta nu a fost neglijată: „Cazul nu a fost neglijat sub nici o formă, ca dovadă fiind preluarea cazului de către echipa de trei medici, din care doi doctori în ştiinţe, care s-au ocupat de pacientă, precum şi evoluţia favorabilă rapidă spre vindecare, pacienta externându-se cu sarcina de 13 săptămâni în evoluţie, aceasta fiind cea mai bună dovadă a unei atitudini medicale corecte”.
Declaraţii
În comunicatul transmis miercuri după-amiază, Spitalul Judeţean, sub semnătura medicilor conf. univ. dr. Chitulea Petru şi medic şef secţie OB III – Staţionar III, dr. Kricsfalussy Vasile se susţine că pacienta de 27 de ani „s-a internat în data de 20.11.2011. ora 5:21, fiind consultată de dna dr. Huniadi Anca, medic rezident anul IV, sub supravegherea dlui conf. univ. dr. Pop Tiberiu, medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în ştiinţe medicale, care a fost medic şef de gardă în data de 19/20.11.2011”. Comunicatul precizează diagnosticul notat în fişa pacientei „IIG; OP; sarcină 12/13 săptămâni în evoluţie; ameninţare de AB.” şi instituirea unui tratament de urgenţă adecvat, care ar fi dus la însănătoşirea gravidei „ceea ce dovedeşte corectitudinea diagnosticului şi a tratamentului instituit”.
Semnatarii comunicatului de presă susţin de asemenea că pacienta a fost monitorizată şi că în 23 noiembrie a fost reexaminată şi reevaluată de un alt medic – „dr. Noja Catalin, medic primar obstetrică-ginecologie, doctor în ştiinţe medicale, asistent universitar, care constată evoluţia cazului spre vindecare, asimptomatic, motiv pentru care pacienta este externată cu recomandări: repaus fizic relativ, tratament conform Rp, concediu medical, control clinic in Ambulatorul de Specialitate peste 14 zile”.
Tot comunicatul de presă susţine şi că pacienta are sarcină monofetală.
Pacienta încă nu ştie
Pacienta care a sesizat JB şi Bihon că nu a fost băgată în seamă timp de două zile la Maternitate îşi susţine declaraţiile şi spune că nici acum nu ştie încă exact dacă sarcina nu e gemelară. Femeia recunoaşte, la fel cum JB şi Bihon a precizat de la început că în ziua internării a fost văzută de doi medici rezidenţi, dar spune că luni şi marţi absolut niciun medic nu a consultat-o. Mai mult, pacienta a relatat că în timpul celor două zile cât nimeni nu a băgat-o în seamă a început din nou să sângereze şi a cerut ajutor, dar în zadar. În plus, pacienta a menţionat pentru JB şi Bihon că acest motiv, al indiferenţei personalului medical vizavi de starea ei de sănătate şi pe motivul că va naşte în Ungaria, a determinat-o ca miercuri dimineaţă (23 noiembrie a.c.), să ceară externarea. „Şi acasă pot lua tratamentul singură, de ce să mai fi stat în Maternitate dacă nimeni nu a venit în acele două zile să mă vadă, să mă consulte, să îmi spună cum e starea mea de sănătate şi ce am de fapt”.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!