Mai multe informații false au apărut în ultimele zile, legate de infectarea unor medici din Spitalul Clinic de Recuperare Medicală.
JB&Bihon a aflat însă că niciunul dintre medicii de acolo nu e infectat (deocamdată) iar apariția unor cazuri la rude de-ale unor angajați și o angajată nu are legătură cu această unitate medicală.
Reorganizare pe ordonanțe
Spitalul Clinic de Recuperare Medicală din Băile Felix este închis din 25 martie a.c., conform Ordonanței militare care dispunea externarea cazurilor non-urgente. Spitalul din Băile 1 Mai, secție a celui din Băile Felix, este centru de carantină, unde sunt acum în jur de 90 de persoane.
Din 26 martie, personalul din Băile Felix a fost trimis acasă și, până în data de 30 martie a.c. s-a realizat doar curățenie și dezinfecție în unitatea de acolo, a informat managerul unității, dr. Ramona Suciu.
Cum spitalul din Băile Felix aparține direct de Ministerul Sănătății și nu e coordonat de dr. Gheorghe Carp, ca celelalte spitale de stat bihorene, unitatea de aici a primit ordin din Capitală ca Spitalul din Băile Felix să fie păstrat ca suport, să cazeze pentru tratament bolnavi de coronavirus, dacă va fi cazul, iar secția din Băile 1 Mai să rămână centru de carantină. Prin urmare, managerul unității, dr. Ramona Suciu, a decis ca să se asigure un minim de gardă în unitatea din Băile 1 Mai, iar medicii, echipați corespunzător cu materiale primite zilnic de la Direcția de Sănătate Publică Bihor, verifică toți carantinații internați la Băile 1 Mai.
Cazuri pozitive, fără legătură
Mama psihologului de la spitalul din Băile Felix a fost vineri, 10 aprilie a.c. depistată pozitiv, dar psihologul nu a mai fost la serviciu din 25 – 26 martie, astfel încât este imposibilă infectarea din spital.
O altă angajată, de la Biroul de internări, protejat cu sticlă, nu a mai venit la serviciu din data de 27 martie a.c., iar soțul ei a fost depistat sâmbătă, 11 martie a.c., pozitiv, după ce alți vecini din scara lor au fost infectați. Și în acest caz nu este vorba de infectare în spitalul din Băile Felix.
Un al treilea caz face referire la o infirmieră a spitalului, care, la fel, nu a mai venit la lucru din data de 27 martie a.c., după ce, cu o zi înainte, a anunțat, în mod corect, că urmează să sosească soțul ei din străinătate. Infirmiera a fost declarată pozitivă prin data de 5 aprilie a.c.
Prin urmare, aceste infectări nu au legătură cu unitatea medicală din Băile Felix respectiv Băile 1 Mai, iar managerul Suciu a declarat că niciunul dintre angajații care lucrează la secția de carantinați nu are simptome.
Cum personalul medical a început să fie testat în Bihor, este posibil ca și angajații care lucrează la centrul de carantină de la secția Băile 1 Mai a Spitalului de Recuperare Medicală Felix să fie în următoarele zile examinați, de siguranță.
Trimite articolul
XPunerea la dispoziţie a hotelului Crişana în ce stadiu nebirocratic este pentru a fi folosit la capacitatea pentru care a fost dãruit.
NU STIU CUM SI-A LUAT EXAMANELE LA FACULTATE ACEASTA PERSOANA CARE CICA ESTE MEDIC SI MANAGERUL SPITALULUI DAR ESTE LEGATURA CLARA DIN PUNCT DE VEDERE EPIDEMIOLOGIC. PROBABIL INCEARCA SA MUSAMALIZEZE RAHATELUL IN BINE-CUNOSCUTUL STIL ROMANESC. O SA AJUNGEM CA LA SUCEAVA…