Activitatea la Spitalul de Recuperare din Băile Felix s-a redus natural, iar acum, numărul oamenilor din Bihor și din județele limitrofe e mai mare decât cel al pacienților veniți din cele mai îndepărtate colțuri ale țării. La fel și în Ambulatoriu, se realizează tratamentele începute, dar oamenii nu mai vin în număr atât de mare.
Unii de acasă
Chiar și așa, managerul unității, dr. Ramona Suciu, spune că s-au luat toate măsurile posibile pentru pacienți și cadre medicale și nemedicale, pentru evitarea pe cât posibil, a transmiterii infecției cu coronavirus.
Se fac triaje epidemiologice separat pentru pacienții care intră în spitalizare de cei care vin în Ambulatoriu, iar medicii care lucrează în Ambulatoriu nu merg și în spital. Toate circuitele au fost separate, astfel încât să se reducă din riscurile contaminării.
Personalul TESA lucrează și de acasă, unii medici care au fost în concedii stau acasă și nu au contact cu colegii de la serviciu, pentru a înlătura și pe această cale vreun risc.
Rezidenții, trimiși la frontiere
Rezidenții din acest spital au fost detașați la punctele de frontieră, a adăugat aceeași sursă.
Dr. Raed Arafat a anunțat, marți seară, că unitățile balneare se vor închide, dar se pare că se referea la hotelurile care au centre balneare. Cum Spitalul din Băile Felix nu e denumit centru balnear, nu ar intra în categoria unităților ce vor fi închise.
Mai degrabă, Spitalul de Recuperare Medicală din Băile Felix va fi alăturat spitalelor din județ, conduse de dr. Gheorghe Carp, cu scopul de a oferi oportunități de spații pentru tratament, în caz de nevoie. Dr. Carp a confirmat pentru JB&Bihon că și acest spital ar urma să fie unit cu celelalte din județ, pentru coordonare în situație de urgență, dar deocamdată, totul e în stand-by.
Citiți principiile noastre de moderare aici!