Practic, prin această măsură, Oradea revine la perioada în care managementul celor patru spitale era unificat, într-o fază-pilon. Ulterior, Guvernul Tăriceanu a aprobat unificarea definitivă a celor patru spitale, după care Guvernul Boc a revocat decizia Executivului liberal, băgând spitalele orădene într-un neant juridic.
Palatul Victoria a revenit, în cele din urmă, la formula iniţială, de fază-pilot, astfel încât conducerea liberală a Primăriei Oradea a putut să-şi reia planurile de unificare totală a spitalelor, pentru un sistem sanitar mai performant.
Pedeliştii orădeni s-au arătat a fi vehemenţi împotriva proiectului depus de Executiv, cu dr. Nicuşor Lepădatu pe post de portavoce.
Aversiunea acestuia faţă de proiectele imaginate de către viceprimarul Gheorghe Carp, medic şi el, nu mai e un secret demult. Mai mult, Lepădatu l-a ameninţat pe Carp că planurile îi vor fi zădărnicite. Deşi nu a spus-o explicit, Lepădatu a lăsat să se înţeleagă că PDL Bihor va depune diligenţe pe lângă Guvern pentru ca ideile lui Carp să se piardă. Merită spus însă că Ministerul Sănătăţii e condus de PSD.
„Garantez că proiectul dvs. va cădea, mai ales că aţi indus Guvernul în eroare, spunând că avem în Oradea un spital municipal. Cum poţi avea un spital municipal cu 2-3 secţii?!”, s-a arătat revoltat Lepădatu.
Actorul Daniel Vulcu, consilier local PNL, i-a răspuns lui Lepădatu: „Niciodată nu ştii cât durează un Guvern…” Răspunsul doctorului: „Oricum, ţine mai mult decât o piesă de teatru!”
Calin Corpas
Citiți principiile noastre de moderare aici!