Ministrul Sănătăţii s-a întors vineri acasă, la Marghita. Vizita ministrului a avut două laturi: una de ordin emoţional, sentimental şi una de ordin financiar „Este o bucurie personală . Este un moment deosebit pentru mine să vin aici, acasă, la Marghita, şi să particip la această inaugurare. Vă mulţumesc pentru primire, dar nu cred că eu sunt personajul principal, ci investiţiile realizate aici”, a spus ministrul bihorean. Cseke Atilla a mărturisit că pe aleile spitalului şi-a regăsit „paşii pierduţi” din vremea când era copil şi venea la spital zilnic, fiindca mama ministrului a lucrat acolo 25 de ani.
După 40 de ani
„Cu toate greutăţile acestui mandat, ceea ce rămâne este bucuria întâlnirii cu oameni minunaţi, cu profesionişti adevăraţi. Şi până acum pot să spun că am avut astfel de întâlniri în jumătate dintre judeţele ţării. În ceea ce priveşte evenimentul de astăzi, consider că era de datoria mea să aducem spitalul din Marghita la nivelul pe care consider că îl merită oamenii acestui oraş. Şi aceasta, în condiţiile în care, de 40 de ani nu au mai fost reabilitate clădirile spitalului”, a adăugat şeful Sănătăţii din România.
Ministrul a cerut însă atât managerului spitalului, cât şi proiectantului să realizeze lucrările de investiţii astfel încât, cu soluţiile tehnice ale anului 2010 să nu mai fie necesare intervenţii în structura imobilului timp de 20-30 de ani. Cseke Atilla i-a rugat chiar pe managerul Bradacs Aliz şi pe constructori să profite integral de sprijinul financiar oferit de Ministerul Sănătăţii, în sensul de a folosi toţi banii alocaţi reabilitării spitalului până la sfârşitul anului. În caz contrar, banii sunt pierdut de instituiţia spitalicească din Marghita. Conform proiectului , pe lângă secţiile deja modernizate, în acest an ministrul şi-a propus să inaugureze în acest an şi secţia de obstetrică-ginecologie, iar de Moş Nicolae şi pe cea de balneofizioterapie. De altfel, în acest corp de clădire, în care va funcţiona şi secţia de balneofizioterapie va funcţiona şi o sală de conferinţe, dar şi locuinţe pentru medici.
Ministrul Cseke Atilla a subliniat intenţiile pe care le are în ceeea ce priveşte managementul spitalelor. Şeful Ministerului Sănătăţii a spus că doreşte să dea un specific fiecărui spital. „Aici, la Marghita, avem apa geotermală şi e păcat să nu o folosim. De aceea, cred că spitalul din Marghita ar putea avea un specific balneo. În condiţiile în care, pe termenul lung, spitalul ar putea obţine şi venituri din acest specific, fiindcă aici ar putea să vină chiar şi pacienţi din alte judeţe”, a declarat Cseke Atilla. Investiţiile în lucrările finalizate până în acest moment în Spitalul din Marghita sunt de peste 5 milioane lei.
V.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!