Primele reprezentaţii ale noului spectacol al Teatrului Regina Maria au avut loc duminică şi luni, 7 – 8 aprilie. Este vorba de spectacolul „Rabbit Hole”, de David Lindsay-Abaire, traducerea Adina Oniciuc, în regia lui Vlad Cristache.
[eadvert]
„Rabbit Hole” este o dramă psihologică contemporană care i-a adus autorului american David Lindsay-Abaire Premiul Pulitzer pentru Dramă în anul 2007, cinci nominalizări la Premiile Tony și Premiul Spirit of America.
Piesa prezintă o familie care se află într-o călătorie de vindecare, în care durerea se împleteşte cu speranţa. Este povestea lui Becca și a lui Howie, un cuplu care se confruntă cu pierderea fiului lor de numai 4 ani, tragedie care le dă viaţa peste cap şi îi îndepărtează periculos unul de celălalt. Sunt într-o continuă căutare a liniştii, a acceptării, încercând să îşi reclădească viaţa pe amintirea dureroasă a băieţelului pierdut.
Este un spectacol sensibil în care povestea se spune firesc, fără a fi apăsătoare, greu de dus, dar în acelaşi timp plină de emoţie, de empatie. Alina Leonte (Becca) şi Răzvan Vicoveanu (Howie) surprind în jocul lor, cu profunzime şi naturaleţe, complexitatea durerii de părinte, provocarea de a rezista şi de a reînnoda firul unei vieţi normale şi liniştite. Giorgiana Coman (Izzy) e sora cea mică şi iresponsabilă a Beccăi, personajul jucăuş care poate să ducă povestea mai departe cu speranţă şi bucuria de a trăi, şi în acelaşi timp spiriduşul care îi trage de mânecă atunci când lucrurile par încet să devieze de la calea corectă.
Gabriela Codrea (Nat) o joacă firesc şi cu multă căldură pe mama care încearcă să ofere sprijin şi înţelegere, trecând sfaturile prin propria dramă, iar Tudor Manea (Jason) este băiatul inocent şi bine educat, care se luptă cu vinovăţia şi părerea de rău. În spectacol se aude și vocea lui Ivan Liam, în rolul lui Danny.
Trebuie menţionată Rara, cățelușa Malinois coordonată de către dresorul orădean Alexandru Bondar, care a jucat un personaj atipic pentru un spectacol de teatru, pe Taz, căţelul familiei. Rara a fost învăţată să se miște controlat pe scenă și să latre la comandă iar apoi a avut nevoie de zeci de repetiții cu actorii în decor. S-a descurcat minunat, colorând sonor atmosfera.
„A fost o experiență emoționantă să o văd luându-și locul în lumina reflectoarelor și să vadă cât de mult a fost apreciată de public. Este o mică stea în devenire și sunt atât de bucuros că a avut această oportunitate unică!”, a mărturisit după premieră dresorul.
„Rabbit Hole” te atrage într-o poveste complexă şi emoţionantă care oferă o reflecţie profundă asupra experienţei pierderii cuiva drag şi a puterii de a te ridica, de a merge mai departe. „Trece vreodată?”, e întrebarea dulce-amăruie a Beccăi. Nu trece niciodată, se transformă.
Scenografia spectacolului, semnată de Andreea Tecla, este sugestivă şi minimalistă, iar Vlad Cristache a creat o echipă unită, care a pulsat la unison fiecare emoţie. „O echipa de actori cu care e o plăcere sa lucrezi… o să-mi fie dor de ei”, a mărturisit regizorul înainte de premieră.
Următoarea reprezentație este programată în 13 mai, de la ora 19.00, la Sala Mare. Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 14 ani. În timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscopice, care pot afecta persoanele cu epilepsie sau sensibilitate la acest tip de lumină. Biletele se găsesc la agenția teatrului, online pe Eventim sau înainte cu o oră de începerea spectacolului, de la agenția teatrului, în limita locurilor disponibile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!