Luna martie este luna în care toate se trezesc la viaţă, luna când florile şi vietăţile pământului îşi revin din amorţirea iernii şi renasc pentru a le reînvia şi oamenilor pofta de viaţă. În acest context, Şcoala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea dedică un mărţişor muzical doamnelor şi domnişoarelor din Oradea, dar şi celor din Cluj-Napoca. Evenimentul, intitulat „Vine, vine primăvara”, are loc astăzi, de la ora 17:00, în sala festivă a Liceului de Arte din Oradea. Cursanţii, absolvenţii şi profesorii Şcolii de Arte „Francisc Hubic” îşi doresc să le sensibilizeze pe cele care vor lua parte la spectacol, cu un program bogat de muzică clasică, populară şi uşoară. „Aria lui Figaro” din opera „Bărbierul din Sevilla”, „Aria lui Belcore” din opera „Elixirul dragostei”, „Thank you for the music” de la Abba, „După Crişuri din Bihor”, „Horire-aş horile-mi vin”, „M-am gândit mamă să-ţi cânt”, sunt doar câteva dintre piesele din programul spectacolului „Vine, vine primăvara”.
Spectacol şi expoziţie itinerantă
Spectacolul va fi prezentat, pe 13 martie, şi la Şcoala de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Evenimentul de la Cluj-Napoca va fi prefaţat de o expoziţie itinerantă de grafică şi pictură, coordonată de prof. Hollo Kinga şi prof. Florentina Sabău) şi de un work-shop dedicat cursanţilor secţiilor de grafică şi pictură din Cluj-Napoca. Expoziţia va cuprinde în jur de 30 de lucrări despre Oradea, realizate de elevii Şcolii „Francisc Hubic” din Oradea, iar în cadrul lecţiei deschise profesoara Florentina Sabău le va vorbi clujenilor despre „Pictura şi grafica în şcolile de arte din ţară”. La spectacol poate să participe oricine este interesat, intrarea fiind liberă.
„Este prima deplasare masivă în afara judeţului. Am răspuns invitaţiei clujenilor de a cânta pentru ei. Spectacolul va fi unul inedit, în care vor cânta câte doi elevi, apoi, un absolvent şi în final, un profesor al şcolii noastre. Pe deasupra, elevii şi profesorii şcolii nu vor cânta cu negative, ci acompaniaţi de orchestra şcolii. Totodată, se doreşte ca spectacolul să fie un cadou de Mărţişor şi Ziua Femeii pentru elevi, profesori, părinţi şi orice spectator dornic să-l urmărească”, susţine prof. Marian Boboia, directorul Şcolii de Arte „Francisc Hubic”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!