Tamarinii cu creastă, care trăiesc la Zoo Oradea, au fost donați în luna mai 2016 din Viena și fac parte dintr-o specie aflată pe cale de dispariție, în prezent, în lume, mai existând sub 6.000 de exemplare.
Masculul are șase ani, iar femela, cinci, și au devenit pentru prima dată părinți în urmă cu aproximativ o lună. Atât mama, cât și puiul, sunt supravegheați îndeaproape de tată, care simte o amenințare atunci când cineva îi invadează teritoriul.
„Puii de tamarin își reglează temperatura direct din corpul mamei, de aceea și al nostru stă tot timpul lipit de mama lui”, explică administratorul Zoo Oradea, Szabo Alexandru.
Tamarinul cu creastă albă este una dintre cele mai mici și mai gingașe maimuțe, se hrănește cu insecte, dar consumă și multe fructe. Se distinge de ceilalți tamarini prin creasta de păr alb, care începe de la frunte și continuă pe ceafă până la umeri.
„Alături de familia de tamarin cu creastă, vizitatorii Zoo Oradea au posibilitatea să admire și un alt exemplar de tamarin, cu mâini de aur, a cărui blană are culoarea neagră, iar extremitățile membrelor sunt aurii. Tamarinii de la Zoo Oradea pot fi văzuți în cadrul amplasamentelor create special cu elemente specifice din habitatul lor natural. ”, ne explică Loredana Buz, Consilier Relații Publice ADP Oradea.
Recent au mai fost donați patru pui de rațe sălbatice și un pui de dihor.
Toate animăluțele așteaptă să iasă în întâmpinarea vizitatorilor care începând din luna septembrie își vor putea face accesul la Grădina Zoologică după un nou program de funcționare, cel de toamnă-iarnă.
Astfel, în lunile septembrie – octombrie, Grădina Zoologică va putea fi vizitată între orele 9:00 – 18:00 (ora 17:00, la casierie), iar începând din luna noiembrie până în luna martie, vizitatorii sunt așteptați între orele 9.:00 – 17:00 (ora 16:00, la casierie).
Mai multe amănunte legate de animale, tarife și program puteți afla accesând site-ul www.zooradea.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!