Concurenții s-au apucat de treabă încă de la primele ore ale dimineții. Mirosul de carne proaspătă pusă pe grătare, de șoric, jumări și caltaboși îi îmbia pe cei prezenți la degustare, pentru a-și face o părere și pentru a contribui, ulterior, la desemnarea echipei câștigătoare. Acestea puteau fi udate cu un păhărel de pălincă, cum se proceda pe vremuri la țară.
Jurizarea se va face în mod diferit față de anii trecuți. Astfel, pentru 50% din punctaj vor fi luate în considerare tichetele produselor vândute, iar pentru restul de 50% părerea juriului format din specialiști cunoscuți. Nu mai puțin de 17 echipe din Bihor, Satu Mare și Ungaria se întrec pentru Marele trofeu ce va fi acordat echipei câștigătoare.
Pe toată perioada Festivalului scena va fi animată de muzică și dansuri populare. Timpul este foarte frumos, așa că mai este vreme de a ajunge la Era Park. Dacă nu sâmbătă, duminicăe, când echipa “D` ale porcului”, va încerca o tentativă de record mondial “Cel mai lung caltaboș”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!