Cursul e realizat prin proiectul Centrul Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă pentru Persoanele cu Scleroză Multiplă şi Boli neurologice Rare – Acces Abilitate, cu nr. POSDRU/70/6.2/S/21986.
Cursul este gratuit şi oferă acestor bolnavi posibililitatea de a deprinde competenţe de operare pe calculator prin introducerea, validarea şi prelucrarea de date, a informat psihologul clinician Badale Florin-Sebastian.
El explică faptul că la acest curs pot participa persoanele cu scleroză multiplă şi boli neurologice rare, care au vârsta minimă de 16 ani şi au absolvit minim 10 clase.
Psih. Badale informează că acest curs special va debuta în această lună, imediat ce se va constitui grupa şi va dura circa 720 de ore, cu posibilitatea de reducere a perioadei în cazul în care cursantii deţin cunoştinţe minime de operare de date pe calculator.
Condiţii
Pentru a beneficia de cursul gratuit, bolnavii eligibili se pot înscrie şi pot afla informaţii detaliate prin contactarea Societăţii de Scleroză Multiplă din România la telefon: 0771. 043 079 / -138 / -091. Actele necesare pentru a beneficia de curs sunt: buletinul/carte de identitate (original/copie), certificat de căsătorie (dacă este cazul, în copie), ultimul act de studiu (copie), adeverinţa din partea medicului specialist din care să reiasă că persoana în cauză e aptă să urmeze un curs de calificare (original), fişa de aptitudini de la medicul de medicină a muncii (original) şi copie certificat naştere.
Cursurile, la care se asigură şi masa de prânz, sunt susţinute de către formatori acreditaţi de CNFPA şi se finalizează cu obţinerea a câte unui certificat de calificare profesională, recunoscut şi certificat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
FACT BOX:
Lista bolilor rare:
Distrofia musculară Duchenne/Becker
Dfistrofia facio-scapulo-umerală
Distrofia musculară Emery-Dreifuss
Distrofia miotonică Steiner
Boala Werdmigc-Hoffman
Amiotrofia spino-bulbară legată de X (sindrom Kenedy)
Boala Charcot Mary-Tooth
Ataxii cerebeloase dominant autozomale
Ataxii Friedreich
Ataxia Telangiectazia
Paraplegia spastică ereditară sau parapareza spastică familială (sindromul Strumpell Lorain)
Andrenoleucodistrofia legată de x
Boala Huntington
Boala Alzheimer
Scleroza laterală amiotrofică
Sindromul Tourette
Leucodistrofii
Forme genetice de epilepsie
Tetrapareze
Parapareze
Citiți principiile noastre de moderare aici!