Un container, din genul celor ce se amplasează vara la Oradea pentru adăpostirea persoanelor ce suferă de caniculă a fost montat în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Oradea.
Montarea acestui container s-a impus după mărirea spaţiului de la parter (necesar tomografului), unde se afla o încăpere pentru deparazitarea şi izolarea, după caz a pacienţilor cu afecţiuni infecto-contagioase, a explicat dr. Hadrian Borcea de la UPU-SMURD Oradea.
Cum nu mai exista niciun astfel de loc în spital şi pentru că o astfel de încăpere trebuie să existe în fiecare unitate, s-a decis montarea unui container, primit de la Primăria Oradea.
Pentru toţi contagioşii
Dr. Borcea a explicat că acest container nu a fost adus în mod special pentru eventuale cazuri de Ebola, dar dacă la Oradea va apărea vreo suspiciune de Ebola (dat fiind faptul că sunt mulţi tineri din Africa de Vest care fac aici facultatea), containerul va putea deservi şi ca loc de decontaminare şi izolare pe termen determinat până la finalizarea investigaţiilor medicale pentru persoanele în cauză.
Pentru Ebola
Dr. Borcea a explicat că, la nivel de ţară, au fost pregătite cinci alt fel de spaţii special destinate transportului suspecţilor de Ebola, care au forma unui mini-container, cu targă înăuntru. Practic, aceste mini-containere cu targă în interior încap într-o maşină de ambulanţă, a detaliat medicul.
Măsuri de prevenire a răspândirii acestei maladii Ebola (care răpune oamenii ce nu au imunitate şi ale cărei simptome seamănă cu cele ale gripei aviare) au fost luate la nivel de Direcţie de Sănătate Publică şi dispensarul Universităţii Oradea.
Dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor, a declarat că a transmis medicilor din campusul universitar să verifice şi să monitorizeze studenţii străini pentru a depista urgent potenţialii suspecţi.
Simptomele infecţiei icu virusul Ebola sunt asemănătoare unei viroze: febră, vărsături, dureri de cap, ameţeli.
Citiți principiile noastre de moderare aici!