Este vorba despre Codruț Ciurar, de 27 de ani, din Oradea, și Amir Hussein Andrei Gharamaleki, de 20 de ani, din Cernavodă, care au fost trimiși după gratii pe 7 decembrie 2024. Măsura arestului în cazul celor doi inculpați pentru furt calificat a fost prelungită de Judecătoria Oradea pe 23 decembrie 2024, dar Ciurar și Gharamaleki au contestat decizia și au avut câștig la Tribunal, pe 30 decembrie 2024.
Totuși, tinerii nu și-au recăpătat complet libertatea, ei fiind trimiși în arest la domiciliu până la sfârșitul lunii ianuarie 2025. În acest interval, cei doi nu au voie să părăsească locuințele și nici să ia legătura între ei, cu păgubiții ori cu o martoră. În schimb, trebuie să se prezinte în fața instanței ori de câte ori sunt chemați.
„Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor de sub puterea mandatului de arestare”, se arată în încheierea Tribunalului Bihor, care le-a atras atenția celor doi tineri că, dacă își încalcă obligațiile, pot ajunge din nou în arestul Poliției.
Al treilea inculpat în acest dosar – Crișan Rostaș, de 41 de ani, din Oradea –, acuzat de complicitate la furt calificat, a rămas după gratii, el necontestând prelungirea mandatului de arestare.
Spargere după spargere
Jurnal bihorean și Bihon au relatat despre acuzațiile aduse celor trei, despre care procurorii Parchetului Oradea susțin că sunt autorii a patru spargeri comise în zona municipiului în perioada noiembrie – decembrie 2024.
Prima lovitură a fost dată pe 16 noiembrie, între orele 16:00 și 22:45, când Ciurar și Gharamaleki au jefuit o locuință din Sânmartin, de unde au furat 11.850 de euro și o verighetă din aur, în valoare de aproximativ 2.000 de lei. Pe 2 decembrie, au spart o casă din Oradea, de unde au plecat cu 6.000 de lei și o brățară de aur, proprietarul evaluând prejudiciul la 26.000 de lei.
Au urmat alte două lovituri în Oșorhei, pe 5 decembrie, ambele ratate după ce hoții au răvășit lucrurile din imobile, dar nu au găsit nimic de luat.
Informațiile polițiștilor arată că, în timp ce Ciurar și Gharamaleki acționau în locuințe, Crișan Rostaș supraveghea zona dintr-o mașină parcată în apropiere și îi transporta imediat după comiterea faptelor.
Cei trei au fost prinși pe 6 decembrie 2024, în urma unei anchete făcute de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului Oradea, împreună cu Poliția Băile Felix și Secția nr. 5 de Poliție Rurală Oradea. Două săptămâni mai târziu, Ciurar, Rostaș și Gharamaleki au fost trimiși în judecată.
Trimite articolul
XDupa ce sa merg la munca cand pot sa merg la furat ca oricum ma lasa judecatorul (cu pensia speciala) sa fiu liber
Cum sa eliberezi niște hoți dovediți asta fac judecători plătiți cu zeci de mi de lei