Doar trei zile ne mai despart de prima ediție Sounds of Oradea Festival. Spectatorii au prilejul să se bucure de recitalurile unor artiști de renume mondial, care vor interpreta pe scena din Piața Unirii de la arii celebre de operă la musicaluri faimoase de Broadway, de la muzica neștiută a unuia din cei mai mari comedianți ai planetei – Charlie Chaplin, la un spectacol fabulos de flamenco autentic.
Abonamentele și biletele sunt disponibile on line: https://www.iabilet.ro/bilete-sounds-of-oradea-festival-13-15-august-2022-77092/ și la casieria Filarmonicii de Stat Oradea, str. Moscovei nr. 5 (vezi orar: https://filarmonicaoradea.ro/contact/ )
Philippe Quint în Zâmbetul lui Charlie Chaplin
A fermecat generații întregi cu umorul său candid. A scris, a regizat și a jucat în peste 82 de producții pentru marele ecran, fiind pionierul filmului mut. A fost, fără îndoială, unul din primele staruri mondiale ale cinematografiei. Mai puțin cunoscut este faptul că Charles Chaplin a compus muzica pentru majoritatea filmelor sale. Moștenirea sa muzicală va fi celebrată pe scena din Piața Unirii, pe 13 august, într-un tribut multimedia unic: Zâmbetul lui Charlie Chaplin – produs în premieră în România!
Spectacolul este susținut de Philippe Quint, unul dintre cei mai inovativi violoniști contemporani, care va cânta la vioara 1708 “Ruby” Stradivari, evaluată la 4 milioane de dolari.
Alături de muzicieni, pe scenă va urca Kiera Chaplin, nepoata celebrului comediant, pentru a ne împărtăși detalii mai puțin cunoscute din istoria bunicul său.
Ascultă-l aici pe Philippe Quint:
Renaștere – spectacol flamenco cu Olga Llorente
Pasiune, ritm și expresie pură! O altă premieră pe care Sounds of Oradea o aduce în România este spectacolul de flamenco autentic susținut de Olga Llorente și școala sa de bailaoras.
Flamenco, inclus din 2010 în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității de către UNESCO, este o formă complexă de artă, care încorporează poezia, cântecul (cante), chitara (toque), dansul (baile), bătăile poliritmice din palme (palmas) și pocnetele degetelor (pitos). Secretele flamenco sunt transmise din generație în generație, în sudul Spaniei, încă din secolul XV.
Olga Llorente, una din cele mai titrate interprete de flamenco la nivel mondial, ne va cuceri pe 14 iunie cu o fuziune spectaculoasă între costumații, muzică și dans, pe scena Sounds of Oradea.
Flamenco autentic cu Olga Llorente:
Opera meets Broadway – un duet fabulos, cu tenorul Charles Castronovo și soprana Diana Țugui
Charles Castronovo este unul din cei mai apreciați tenori lirici la nivel mondial. A cântat pe scena celor mai importante teatre de operă din lume, iar pe 15 august vom avea ocazia unică să îl ascultăm live, pe scena din Piața Unirii. Alături de celebrata soprană Diana Țugui, maestrul Castronovo va aborda un repertoriu muzical versatil, de la celebre arii de operă, la producții faimoase de pe Broadway.
Soprana Diana Țugui este o artistă plurivalentă care, pe lângă rolurile din operă în care s-a consacrat, abordează cu mult succes și genul vocal simfonic, opereta, liedul și chiar musicalul. Este laureată a numeroase concursuri internaționale, precum Concurs Internacional de Cant Jaume Aragall, Wilhelm Stenhammar International Music Competition, Vox Artis International Voice Competition și Concursul Internațional de Canto Elena Teodorini. În anul 2015 a fost încununată drept „Cea mai bună soprană” la Gala Operelor Naționale, iar în 2018 a primit premiul „Lya Hubic”, pentru cea mai bună soprană.
Spectacolul de gală Opera meets Broadway va fi acompaniat de orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub bagheta dirijorului catalan David Giménez Carreras.
Charles Castronovo intepretează melodia „One hand. One heart.” din musicalul West Side Story:
Detalii despre eveniment: https://soundsoforadea.com
Evenimentul este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Oradea, alături de Filarmonica de Stat Oradea.
[eadvert]
Trimite articolul
XIar blocați circulația.
Iar ați deviat autobuzele și nu ați pus semne de statie în locațiile noi unde opresc acestea.
Iar poluare fonică.
De ce nu amenajați in afara orașului un loc unde să țineți toate aceste spectacole fara să mai bulversati restul orașului ?