Demonstraţia de preparare tradiţională a porcului realizată vineri, 11 iunie 2021, de către echipa „D’ale porcului”, în cadrul celui mai important eveniment al anului 2021 în Industria cărnii din România – CARNEXPO Grill, a fost apreciată de toţi cei prezenţi la Theodora Golf Club Alba Iulia.
[eadvert]
Echipa bihoreană a fost formată din câştigătorii Ediţiei a VII-a (2021) a Festivalului – concurs D’ale porcului – comuna Oșorhei – (cinci persoane), condusă de chiar primarul Ioan Gligor. Celor cinci li s-a adăugat preşedintele Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) – Filiala Judeţeană Bihor, Ioan Şora şi alţi trei membri ai echipei de organizare a Festivalului.
Organizatorii au recompensat Asociaţia Culturală D’ART Oradea (organizatorul Festivalului-concurs şi deţinătorul mărcii înregistrate „D’ale porcului”) cu o Diplomă de onoare.
„În timp ce la alte standuri mirosea a fum, la standul nostru mirosea a mâncare. Am gătit toroș, cârnați, caltaboș, tocăniță de picioare de porc cu găluște, jumări, dar cel mai mult a trecut șoricul. La un moment dat, porcul nu mai avea pic de șoric. Mâncărurile tradiționale gătite de noi au făcut față cu brio grătarului din vită angus, bugerului din bizon sau fructelor de mare”, ne-a declarat Nicu Pop, președintele Asociației Culturale D’ART Oradea.
Acesta ne-a mai informat că demonstrația bihorenilor a fost apreciată și de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cât și de președintele ANSVSA, prezenți de mai multe ori la standul bihorenilor, care au promis sprijin pentru organizarea viitoare a Festivalului-concurs D’ale porcului. Echipa bihoreană a demonstrat că tradiţiile gastronomice din Bihor sunt pe mâini foarte bune.
Trimite articolul
XSa inteleg ca era prezenta echipa olimpica acolo si multi bucatari renumiti, si totusi vanzatorii de mici si carnati din Bihor erau cei mai buni 🙂 Seriooooos?
Si sa nu privim de sus burgerul de bizon, .ca e probabil tot din Bihor (Salonta).
După un lung timp de abstinenţã, s-au luat jumări la caserolã cu preţ redus.