La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 3.348 șomeri (din care 1.705 femei), rata șomajului fiind de 1,26%, transmite AJOFM Bihor.
[eadvert]
Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,33 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,10 pp.
Din totalul de 3.348 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.412 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.936 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.461 șomeri provin din mediul rural și 887 sunt din mediul urban.
Categorii de șomeri
Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (30,6%) din care 29% sunt fără studii, urmat de cei cu studii gimnaziale (23,5%), iar 2% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 20,6% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 13,3%, iar cei cu studii superioare reprezintă 10%.
„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 29,6% persoane foarte greu ocupabile, 22,4% greu ocupabile, 27,2% mediu ocupabile, iar 20,8% sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, ne-a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.
Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www. anofm.ro.
Trimite articolul
XAstai fata cea mai neagra a capitalismului!
Somajul scade in 2022..
Ce dracu fumati?
Ştim. Emigrarea a ajuns la cote fabuloase…
P.S. Că doar nu-ți fi naivi să credeți că s-au angajat oamenii aceia în Românica pentru 1800 de roni şi tichete restaurant de cinşpe lei.
-
Sincer eu nu inteleg ce pretentii sa ai? Eu iti spun ca de exemplu unde lucrez eu vin noi angajati care duc acasa in jur de 2000 plus bon,dar cand ii intrebi ce stie zice ca nimica.Cum plm sa ai pretentia sa cer salar daca nu sti nimica? Majoritatea firmelor dupa cateva luni de zile iti mai acorda marire de salar…Nu poti sa incepi cu ditamai salar…incepi de jos, inveti…si salarul va creste. Daca dupa cativa ani tot la banda ai ramas pe salar minim,inseamna ca atata poti..si cu tn e problema.Si eu cu salar minim m-am angajat candva,acuma am in jur de 1000 € in mana…si nu lucrez in birou,lucrez la fabrica in 3 schimburi…doar ca am urcat niste trepte…cu liceu,fara facultate.Daca a-si avea facultate a-si putea urca mai sus.Totul este meritul meu,nu m-am tras pe cur sa ma plang ca,castig salar minim.
-
Iar dacă diploma de bacalaureat era luat pe merit, câștigai salariul de 1000 de euro într-un timp mai scurt.
-
Vasile,ce faci sclavule,scrii pentru stăpân ?
Se fură bine la biroul parlamental? -
Măi Vasile,șefii tăi fiind copii de securiști au primit diploma de bacalaureat acasă în timp ce dormeau.
Acum ia întreabă-i cum fură săpunul din camera de hotel de la Hilton.
Dar nu contează, au diplome.
……
Și a scăzut șomajul.
Corect?
Porcilor.-
👍
-
Ai fost în postura de a face angajări în ultimii 5 ani de zile? Să vezi ce “ingineri” cu diplome vin la interviuri? Să vezi șoferi cu diplome de bacalaureat care nu știu să scrie sau să completeze un CV?
Da, șomajul a scăzut, noi angajatorii știm cel mai bine. Lipsa personalului calificat și fiscalitatea împovărătoare stau în calea dezvoltării noastre.
-
-
-