Ambele accidente rutiere au avut loc în cursul zilei de miercuri, 18 octombrie. În jurul orei 17:35, un bărbat de 58 de ani a accidentat, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, o persoană care se afla pe un scăunel, la marginea unui podeț.
În urma impactului, victima, un bărbat de 63 de ani, din municipiul Oradea a suferit leziuni ușoare.
Tot miercuri, în jurul orei 12:55, pe DN 76, o femeie de 34 de ani din Beiuș a lovit un pieton și și-a continuat drumul. În timp ce conducea un autoturism pe direcția Beiuș – Oradea, a pătruns pe acostamentul din partea dreaptă a direcției de mers, unde a acroșat un pieton, care se deplasa regulamentar.
În urma acroșajului, o femeie în vârstă de 73 de ani, din Copăceni, a suferit leziuni ușoare.
După producerea accidentului rutier, conducătoarea autoturismului a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției, fiind depistată de polițiști pe raza localității Băile Felix.
Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului.
În cele două cauze au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentulelor.
Obligațiile șoferilor în caz de accident cu victimă
În situația în care, conducătorii auto sunt implicați în evenimente rutiere din care au rezultat vătămări corporale, chiar dacă rănirile sunt ușoare, în conformitate cu prevederile art. 338 din Codul Penal, au obligația de a nu părăsi locul accidentului fără încuvințarea poliției.
Părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului, fără încuviinţarea poliţiei, implicat într-un accident de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
Pentru a nu vă expune riscurilor, chiar dacă victima părăseşte locul faptei, anunţați imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 și la cea mai apropiată unitate de poliţie.
Potrivit prevederilor legale, în cazul în care în urma unui accident de circulație a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane, conducătorul auto este obligat:
– să ia măsuri de anunțare imediată a poliției,
– să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului și
– să nu părăsească locul faptei.
În plus, conducătorul auto ori persoana care are cunoștință de producerea unui astfel de accident este obligat să anunțe de îndată poliția și să apeleze numărul național unic pentru apeluri de urgență 112.
Citiți principiile noastre de moderare aici!