În prezent, în județul Bihor doar trei localități au mai rămas în scenariul roșu, cu o rată de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori, iar 20 de localități se află în scenariul galben, cu o rată de infectare de peste 1.5 cazuri la mia de locuitori.
[eadvert]
Cele trei localități bihorene, aflate în prezent în scenariul roșu sunt: Șinteu (17.43‰), Vadu Crișului (4.49‰) și localiteatea Câmpani (3.78‰).
„Față de actualizarea aprobată de CJSU în data de 15 ianuarie, numărul localităților din Bihor în care se impun măsuri de limitare a scăzut cu 17, de la 40 de localități în 15 ianuarie, la 23 de localități în data de azi, 25 ianuarie”, precizează Prefectura Bihor.
20 de localități în scenariul galben
Localitățile bihorene aflate în scenariul galben sunt: Ceica (2.98‰), Abram (2.94‰), Holod (2.83‰), Aușeu (2.7‰), Gepiu (2.58‰), Cherechiu (2.45‰), Beiuș (2.39‰), Oșorhei (2.36‰), Sântandrei (2.27‰), Șuncuiuș (2.27‰), Cociuba Mare (2.01‰), Ștei (2.01‰), Pocola (1.98‰), Uileacu de Beiuș (1.98‰), Săcădat (1.91‰), Chișlaz (1.87‰), Oradea (1.86‰), Lunca (1.83‰), Cărpinet (1.65‰), Aștileu (1.64‰).
„Numărul localităților cu incidență de peste 3 cazuri/1.000 locuitori a scăzut cu 6, de la 9 în data de 15 ianuarie, la 3 localități în data de astăzi, 25 ianuarie. Oradea are, la data de astăzi, (luni, 25 ianuarie – n.r) o incidență de 1,86 cazuri/1.000 locuitori, prin urmare activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior, precum și activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole/concerte și a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc sunt permise fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și sunt limitate la intervalul orar 06.00-21.00. Menționăm, de asemenea, că la această dată, conform analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor incidența la nivelul județului este 1,35 cazuri/1.000 locuitori, exceptând focarele., mai informează Prefectura Bihor.
Restricții
Potrivit documentului CJSU, restricțiile aplicate localităților aflate în scenariul roșu se referă la interzicerea activității cu publicul a localurilor în interior, cu precizarea că este permisă livrearea la domiciliu, sau prepararea în regim de catering. Alte restricții vizează domeniul cultural, și instituțiile de spectacole, concerte. Activitatea operatorilor economici în spații închise în domeniul piscinelor, locurilor de joacă și sălilor de noroc este interzisă.
În ceea ce privește localitățile din scenariul galben, restricțiile care se aplică acestora sunt: Activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și este limitată la intervalul orar 06.00-22.00. Activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, precum și a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă.
„Măsurile adoptate în cadrul Hotărârii CJSU nr. 7/2021 se aplică începând cu data 26 ianuarie, ora 00.00. Precizăm că regimul contravențional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor dispuse este cel stabilit la art. 64–70 din Legea nr. 55/2020 cu modificările și completările ulterioare. Lista localităților în care se impun măsuri de restricționare se actualizează ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul fiecărei localități”, se mai stipulează în documentul Prefecturii.
Vezi mai jos Hotărârea nr.7 din 25 ianuarie 2021:
[impdf url=”https://www.bihon.ro/wp-content/uploads/2021/01/1590876HCJSUnr7IAN2021.pdf”]
Trimite articolul
XTreaba e cusuta cu ata alba :
Tanzania , e o țară săracă. Până anul trecut in primăvara , aveau și ei o gramada de cazuri Covid19 . Din primăvara au refuzat să mai testeze și să mai colaboreze cu OMS.Dacă Covid ar fi așa de periculos , asta ar fi însemnat , ca in Tanzania sa cada oamenii pe strada secerați de Covid19 , și să-i strângă cu camionul , și să-i îngroape in gropi comune ( cum ne-au prezentat treaba in Italia ,sau in New York , sau in China ) .
Presa , abia ar fi așteptat, și ar fi prezentat toata treaba asta ca pe o mare știre .Dar, surpriza , nimic. Zero cazuri de Covrig, zero cazuri de morți pe strada ,zero camioane cu sicrie in Tanzania .A , da , in Tanzania merg multi bogatasi ai lumii in concediu.
Apropo , unde au disparut filmarile cu oamenii secerati de Covrig in China ??? , dar cele din New York ????
-
Tanzania are 52.32 milioane de locuitori, iar capitala 2 milioane.
Unde e Covidu’ ?-
Aţã neagrã.
-
Cel mai mare oras din Tanzania este
Dar es Salaam ,cu 4.3 milioane de locuitori:
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Dar_es_Salaam
Si cu o populatie totala de 56.32 milioane , unde e Covidu ?
Nicaieri.-
Varsta medie in Tanzania este 18 ani, pe cand in Romania este 43 ani. Iar din cauza saraciei Tanzanienii au mai putine contacte (mai putine chefuri, iesiri la restaurante, etc). Asta explica de ce nu pica oamenii pe strada in Tanzania.
-
-
Ingrijorarea extremã a doamnei Merkel. Ce spune dr.Fauci. Cifrele. Nimic nu vã spune sã procedaţi ca şi Netanyahu: ,, -Sigilãm ţara! “? La noi, ,, -Ne dãdeau patronii de restaurante în judecatã…” ( citat meseriaş, în forma de conducere Citaturã)