Cu prilejul evenimentului care a avut loc luni, pionerii în Bihor al proiectului „ECO Școala”, cei de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea, prin Cornelia Dincă, directoarea unității, a prezentat la simpozion o sesiune de power-point cu titlul „Pledoarie pentru o lume mai bună”. Cu prilejul „Zilei Mondiale a Mediului”, în prezentarea susținută de Cornelia Dincă, aceasta a vorbit despre toată activitatea derulată de Școala Gimnazială „Avram Iancu” în cadrul proiectului „ECO Școala”.
„Totul a început în 2007 când am aflat de proiect. Ne-am înscris și noi, iar după 9 ani încă mai dezvoltăm proiecte în cadrul ECO Școala. Pentru vechile proiecte școala noastră și elevii, am fost premiați de ONG-ul organizator cu diplome, plachete, cupe. Toate acestea fiind premii meritate din plin de elevii școlii noastre. Odată la doi ani unitățile de învățământ participante în cadrul proiectului fac un raport de activitate și pe baza acestuia și a vizitei reprezentanților ONG-ului, ISJ și a administrației locale care constată la fața locului rezultatele proiectului se premiază școala cea mai ECO, iar unitatea primește stagul verde, ceea ce duce automat la denumirea de Școala Verde”, ne-a declarat Cornelia Dincă.
Trebuie știut faptul că pentru a se înscrie în Proiectul „ECO Școala”, unitatea de învățământ doritoare trebuie să plătească o taxă anuală fixă, de 90 de lei. Taxa fiind una mai mult simbolică.
Proiectul „ECO Școala” este un proiect al ONG-ului „Centrul Carpato-Danubian de Geologie”, care a fost pentru prima dată implementat în Bihor în 2007 la Școala Ggimnazială „Avrma Iancu” din Oradea. După ea a urmat școlile Nr.11, Oltea Doamna și Nicolae Bălcescu, liceele Lucian Blaga și Onisifor Ghibu (toate din Oradea), iar din județ liceele Alexandru Roman și Constantin Șerban (ambele din Aleșd), Octavian Goga (Marghita) și Colegiul Tehnic Nr.1 din Vadu Crișului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!