“Întreaga opoziţie a votat acest proiect de lege. Deci, dacă era atât de prost şi dacă era atât de incomplet şi era atât de rău cum spun dânşii nu ar fi trebuit să-l voteze. Cu excepţia a patru neafilaţi rătăciţi, toate grupurile parlamentare în unanimitate au votat această lege. Înseamnă că e bună, că mă gândesc că n-au votat o lege proastă. Am spus eu că este un prim pas, o primă lege împotriva industriei jocurilor de noroc, împotriva acestei mafii a jocurilor de noroc din România.
Nu e ultimul pas. Avem o primă lege care are un termen de intrare în vigoare de 10 zile, nu şase luni cum a fost propus iniţial, nu un an, ci 10 zile de la publicarea Monitorul Oficial. Pleacă spre promulgare poimâine sau mâine”, a susţinut Simonis.
Potrivit acestuia, este prima lege adoptată pe această temă după 30 de ani în care s-au tot depus iniţiative şi de către partide la guvernare şi de către opoziţie, fiind o “victorie a Parlamentului care ar trebui sărbătorită”.
[eadvert]
Întrebat de ce s-a impus limita de 15.000 locuitori şi nu s-a reglementat în cazul tuturor localităţilor, Simonis a explicat: “În acest moment, noi ne luptăm cu o industrie care are o cifră de afaceri însumată de 10 – 12 miliarde de euro, au cei mai buni avocaţi, au cei mai buni specialişti, în permanenţă ne-au transmis că legea este inaplicabilă, că nu o să putem să închidem nimic pentru că au licenţă, pentru că nu ştiu ce, pentru că au contracte de închiriere”.
“Am avut această strategie să adoptăm prima lege sub 15.000 de locuitori cu intrare în vigoare de urgenţă. Peste 10 zile, după ce se promulgă, adică 10 – 15 maxim 20 de zile, vom avea legea în vigoare şi vom vedea cum reacţionează industria. Dacă industria nu poate specula nimic din legea noastră şi cred că este atât de bună încât nu poate fi speculat nimic, pentru că lucrăm de luni de zile la aceste amendamente, se va face pe repede înainte şi cealaltă şi vom scoate complet din oraşe. Este o chestiune de strategie pentru a putea pune la pământ această industrie extrem de potentă financiar”, a mai explicat Alfred Simonis.
El a adăugat, referitor la criticile USR şi AUR, că reprezentanţii celor două partide au fost supăraţi că au fost luaţi “cumva” pe nepregătite.
“Este o victorie a Parlamentului României. E adevărat, aţi văzut cât de supăraţi au fost cei de la USR şi AUR pentru că am adoptat această lege şi i-am luat cumva pe nepregătite. Mi-e teamă că, dacă am fi depus amendamentele cu foarte mult înainte şi ar fi aflat, ar fi încercat tot felul de mecanisme pentru a bloca această lege, pentru că mie mi-a fost foarte clar că nici USR şi nici AUR nu-şi doresc această lege”, a mai spus deputatul PSD.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind jocurile de noroc, cu 243 de voturi “pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.
Potrivit acestui proiect, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori.
Sursa: AGERPRES
Citiți principiile noastre de moderare aici!