Academia Română, prin filialele Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti (Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” şi Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”) alături de Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, a încheiat selecţia de beneficiari ai proiectului «MINERVA – Cooperare pentru cariera de elită în cercetarea doctorală şi post-doctorală» cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013.
Competiţia a vizat domeniul ştiinţelor socio-economice şi umaniste iar lista admişilor şi respinşilor a fost semnată de universitarul clujean Vasile Puşcaş, fostul negociator şef al României la Uniunea Europeană.
În urma evaluării proiectelor de cercetare aflate în competiţie, situaţia numărului de candidaţi admişi, în funcţie de beneficiar şi parteneri, Academia Română Filiala Cluj-Napoca are cei mai mulţi beneficiari: 19 cercetători postdoctorat şi 64 doctoranzi admişi din totalul de 40 de cercetători postdoctorat şi 120 de doctoranzi care vor primi burse prin MINERVA.
Întrebată de numărul beneficiarilor bihoreni ai acestui proiect, Adina Pera Stefanie, comunicator pentru MINERVA, ne-a informat că este vorba de doi cercetători postdoctorat şi 16 doctoranzi şi că, până la finalizarea site-ului de proiect, lista beneficiarilor poate fi găsită la adresa www.acad-cluj.ro/anunturi_stiri.php.
Bursele se vor acorda pe maximum 17 luni. Sprijinul financiar acordat fiecărui cercetător postdoctorat selectat va fi de 3.700 lei/lună, iar pentru fiecare candidat doctorand selectat va fi de 1.800 lei/lună. Tot prin contractul de cercetare, tuturor bursierilor li se oferă posibilitatea de a participa la câte o conferinţă internaţională, pentru care li se va asigura transportul și cazarea în limita a 4.500 lei, iar bursierilor doctoranzi li se oferă totodată posibilitatea de a efectua stagii de cercetare de maximum 4 luni la instituţii de prestigiu din ţări membre UE, timp în care sprijinul financiar va fi suplimentat cu 4.200 lei/lună.
Citiți principiile noastre de moderare aici!