Pentru cei alergici, din cauza căldurii, a umidității, a prafului și a poluării, sezonul estival înseamnă nas înfundat, guturai, erupții roșii pe piele sau crize de tuse.
Ambrozia, „inamicul” persoanelor alergice
Cele mai frecvente alergii întâlnite în perioada caldă sunt alergiile la polen și la fân, denumite rinite alergice. Peste 15% dintre adulți suferă de acest tip de afecțiune. În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere alarmantă a alergiei declanșată de ambrozie. Ambrosia este o plantă sălbatică, care crește sporadic, atât pe proprietăți private, cât și pe cele publice. În cadrul Uniunii Europene combaterea ambroziei este reglementată prin lege de mai mult de 10 ani. Motivul: afecțiunile alergice pe care le provoacă în perioada de înflorit, din cauza cantității mari de polen emanat în atmosferă. În România însă, deocamdată, nu există o legislație special pentru combaterea ambroziei.
Majoritatea medicamentelor care se pot administra în cazurile ușoare de alergii se pot elibera în farmacii fără prescripție medicală și includ antihistaminice și decongestionante nazale. Dar din cauză că rinita alergică nu se poate vindeca, iar tratamentul poate fi frustrant de urmat, unele persoane pot încerca și metode alternative de tratament.
Soluția alternativă: salina de suprafață
O soluție convenabilă este tratamentul într-o salină de suprafață, realizată după brevet de invenție, care reproduce chimic, biologic și fizic o salină de adâncime reală. Condițiile oferite sunt 100% naturale, fiind chiar mai eficiente decât cele obținute într-o salină naturală. Avantajele salinelor de suprafaţă constau în faptul că se pot aerisi şi astfel se controlează tot timpul anului atât temperature, cât şi umiditatea. Aerul care se autopurifică permanent, având calităţi antioxidante, dezinfectante şi detoxifiante, ajută la diminuarea reacţiilor alergice sezoniere.
Efectele salinoterapiei în tratamentul alergiilor:
– Scăderea lacrimației și a roșeții oculare
– Eliminarea secrețiilor nazale și bronșice prin efectul expectorant al sării
– Îmbunătățirea respirației nazale și, implicit, a somnului
– Scăderea consumul de picături nazale și deci lipsa efectelor adverse( dependența, pierderea mirosului).
O astfel de salină poate fi găsită în Oradea, pe strada Blaise Pascal, nr. 18 sau la numărul de telefon 0359/ 416 223. Tratamentul în Salinele Roman este benefic în tratamentul regenerării organismului, bolilor respiratorii, alergiilor de sezon și reducerii stresului. Este singura salină de suprafață din Oradea care este recunoscută şi aprobată de Ministerul Sănătăţii. Salinele Roman Oradea oferă o reducere de 20 % la abonamentele făcute în lunile iulie şi august.
Citiți principiile noastre de moderare aici!