Activităţile circumscrise acestei iniţiative vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv şi promovarea campaniei prin intermediul mass-media, distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi întâlniri cu grupuri ţintă, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.
Poliţiştii spun că în această perioadă de efervescenţă, când populaţia e preocupată de cumpărături şi infractorii se agită pentru propriile „achiziţii” din pieţe, magazine, mijloace de transport. De aceea, oamenii sunt rugaţi să păstreze banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, să îşi vegheze permanent genţile şi sacoşele de cumpărături, să nu cumpere de la vânzători ambulanţi, pentru că marfa acestora ar putea proveni din comiterea unor infracţiuni sau că nu corespund din punct de vedere calitativ.
Şoferii sunt rugaţi să parcheze în zonele special amenajate şi iluminate şi să nu lase la vedere obiectele tentante, care sunt pentru hoţi „adevărate cadouri”.
Cei care pleacă de acasă pentru puţin timp sunt rugaţi să lase o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune fiindcă astfel pot fi derutaţi eventualii “musafiri” nepoftiţi. Cei care pleacă de acasă pentru câteva zile sunt sfătuiţi să apeleze la un vecin de încredere care să le supravegheze locuinţa şi să le ridice corespondenţa. În caz de tâlhărie, oamenii sunt rugaţi să reţină cât mai multe semnalmente ale celor implicaţi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!