Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) prelungeşte până la 29 decembrie 2017, ora 16.00, sesiunea de primire a solicitărilor de finanțare pentru proiectele de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole prin intermediul schemei de ajutor de stat GBER aferentă submăsurii 4.2 din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).
Alocarea financiară stabilită în sesiunea din acest an pentru schema GBER aferentă sM 4.2 „Sprijin pentru investiții în prelucrarea, comercializarea și dezvoltarea de produse agricole” este de 70 de milioane de euro. AFIR a primit on-line, până în prezent, 58 de cereri de finanțare în valoare de 42,3 milioane de euro.
Pragul de calitate lunar stabilit pentru perioada de depunere 1 – 29 decembrie 2017 este de 15 puncte.
„Până în prezent în Bihor nu s-au depus proiecte pe această măsură. O posibilă explicaţie ar fi maxima financiară stabilită prin această mădură”, ne-a spus Cristian Buzelea, directorul OJFIR Bihor.
Toți cei interesați să depună proiecte, prin intermediul schemei GBER aferentă sM 4.2, pot consulta pe pagina oficială de internet a Agenției (www.afir.info) Ghidul solicitantului, disponibil la secțiunea Investiții PNDR, în pagina submăsurii sM 4.2.
Până anul viitor
O altă sesiune de primire a proiectelor prelungită până la 31 ianuarie 2018 este cea pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol, dar și cel pomicol prin intermediul submăsurii 16.4 (pentru sectorul agricol) și sM 16.4a (pentru sectorul pomicol) din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).
„Decizia de prelungire a fost luată ca urmare a faptului ca obținerea acordurilor, avizelor sau autorizațiile necesare pentru depunerea cererilor de finanțare durează mai mult”, a precizat Cristian Buzlea.
Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an aferentă submăsurii (sM) 16.4 „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol” este de 1,9 milioane de euro, iar pentru sM 16.4a „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul pomicol”, de 2 milioane de euro.
Obiectivul acestor submăsuri este acela de a promova cooperarea între actorii locali, în scopul comercializării produselor agroalimentare prin intermediul lanțurilor scurte de aprovizionare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!