Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru elevii din loturile naţionale care participă la competiţiile internaţionale va avea loc între 16 – 29 mai, potrivit unei note publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei.
„Pentru asigurarea participării elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a la loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale şi la competiţiile internaţionale 2015, propunem spre aprobare organizarea unei sesiuni speciale de Bacalaureat, în perioada 16 mai – 29 mai 2015”, se arată în notă.
Inspectorul şcolar de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, prof. dr. Elisaveta Roşu, a declarat că nu s-a stabilit încă localitatea în care se va desfăşura sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, iar numele şi numărul elevilor bihoreni care vor face parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale şi la competiţiile internaţionale se va şti abia după ce se vor încheia etapele naţionale ale olimpiadelor.
„Nu toate competiţiile naţionale au şi internaţionale, dar sesiunea specială de bacalaureat, pentru elevii din clasele a XII-a/a XIII-a participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale este organizată în fiecare an”, a precizat Elisaveta Roşu.
Anul trecut, Andrei Bădulescu, elev la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, a fost singurul din Transilvania care s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe. Tânărul a fost pregătit de prof. Aniţa Luncan, renumită la nivel naţional pentru formarea olimpicilor.
Calendar
Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune ordinară a examenului de Bacalaureat între 25 – 29 mai şi vor încheia cursurile pe 29 mai.
Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face între 8 – 10 iunie, iar absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10 – 12 iunie.
Evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 15 – 19 iunie, iar proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională între 22 – 26 iunie.
Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută în 29 iunie, proba la limba şi literatura maternă în 30 iunie, proba obligatorie a profilului – 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării în 3 iulie.
Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie, până la ora 12:00, şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile până la ora 16:00.
Rezolvarea contestaţiilor se va face între 7 – 9 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 10 iulie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!