Sâmbătă, 30 septembrie, va fi o zi plină de invitaţi la TIFF Oradea. Printre filmele a căror proiecţie va beneficia de prezenţa invitaţilor se numără şi filmul „Visul” al regizorului Cătălin Saizescu, fiul cunoscutului regizor Geo Saizescu.
„Alex este un artist ocolit de succes a cărui viaţă amoroasă este afectată de ascensiunea în carieră a iubitei, Carmen. Alex este trimis la un penitenciar de maximă siguranță să pună în scenă piesa “Visul unei nopți de vară”. Marele Shakespeare cu puşcăriaşi. În fața eforturilor acestora de a-și depăși limitele, Alex realizează ca este prizonier în propria viață. La rândul lor, deţinuţii fac totul pentru a fi selecționați în cadrul festivalului de teatru de penitenciar, pentru că fiecare scenă are o trapă prin care se poate evada” este synopsis-ul filmului.
Din distribuţie fac parte actorii: Florin Piersic Jr., Magda Catone, George Ivaşcu, Adrian Nartea, Valentin Teodosiu, Irina-Margareta Nistor.
[eadvert]
„Visul” va fi proiectat de la ora 20:00 în Piaţa Unirii, fiind urmat de o întâlnire cu regizorul Cătălin Saizescu, actriţele Georgiana Saizescu şi Gloria Găitan, dar şi celebrul Serghei Niculescu-Mizil.
„Orădeni, ne vedem pe 30 septembrie, de la ora 20:00, în Piața Unirii Open Air Oradea, pentru o proiecție specială Visul la Gala de Deschidere TIFF Oradea 2023. O să fiu acolo cu regizorul Cătălin Saizescu și actorii Georgiana Saizescu și Gloria Găitan și-o să ne puteți lua la întrebări. Proiecția este gratuită, cu acces în limita locurilor disponibile”, scrie Serghei Niculescu-Mizil pe pagina sa de Facebook.
Cine este Serghei Niculescu-Mizil?
Serghei Niculescu-Mizil este fiul unuia dintre membrii de vârf ai nomenclaturii PCR: Paul Niculescu Mizil (fost membru al Comitetului Politic Executiv al PCR ce a participat la evenimentele din decembrie ‘89 iar în 1990 a fost judecat alături de alţi membri ai CPEx. În timpul procesului, Paul Niculescu-Mizil a spus ca s-a opus deschiderii focului împotriva manifestanţilor de la Timişoara, opoziţia lui înfuriindu-l pe dictatorul Nicolae Ceauşescu. Paul Niculescu-Mizil trecea în PCR drept un comunist cu „faţă umană”, iar istoricii de stânga afirmă că a jucat un rol important în 1964, când politica Romaniei se desprinde de tutela Moscovei, scrie cinemagia.ro.
Serghei Niculescu-Mizil a absolvit Universitatea de Arte Bucureşti şi făcea pentru Fondul Plastic rochii, curele, vindea tablouri, pleca mult în străinătate, vindea și afară tablouri de-ale sale și unicate pe care le făcea, având mulţi prieteni printre sportivi, piloţi, artiști plastici. Sora sa, Donca, a fost cunoscută ca fiind timp de 10 ani iubita lui Nicu Ceauşescu.
Încă de tânăr era un „rebel”, nu era membru de partid şi se ocupa cu mici afaceri: „La fiecare ieșire aduceam și vindeam 20 de aparate video, 300 de casete, 400 de geci de blugi, blugi. Mă lăsau să ies de vreo două ori pe an și nu aveam probleme la vamă. Doar din imprimări de casete puteam să scot cam la o lună jumate 80.000 de lei, echivalentul unei Dacii. Practic nu aveam probleme cu banii”.
Nu a avut până în 1989 acces direct la putere, dar s-a învârtit în mediile ei. Om de afaceri, are, din declaratiile lui, „o cârciumă în București, una la mare și nevastă-mea o firmă de catering”.
A devenit din ce in ce mai cunoscut datorită apariţiilor sale la emisiuni TV, remarcat mai ales pentru umorul său. Serghei Niculescu-Mizil are şi un podcast pe Youtube, care se numeşte iȘmen, şi care apare cu episoade noi „(aproape) în fiecare miercuri şi vineri de la 19:00”.
Rolul din „Visul” nu este prima sa apariţie pe marele ecran. A mai apărut în filmele „Marilena” (2009), „Reguli de circulaţie (2010), „Funeralii fericite” (2013) şi Check-in (2014).
„În toate am avut roluri mai mult de puşcăriaş. Nu m-a făcut nimeni doctor sau profesor universitar. Dar în Visul sunt şef de puşcăriaşi! M-am simţit extraordinar de bine în acest colectiv şi am plecat cu prietenii care vor dura”, a spus Serghei Niculescu-Mizil la avanpremiera filmului. Orădenii vor putea intra în dialog cu invitaţii după proiecţia „Visul”, sâmbătă, 30 septembrie, în Piaţa Unirii.
Trimite articolul
X…
m..da un om de cultura de mare rang, va fi o onoare prezenta lui in Oradea 🙂
filmul e o copie dupa un fim frantuzesc, de asemenea cu parnaiasi pusi sa joace intr-o piesa de teatru. la cate filme fac francezii pe an, nu e o problema, la cate facem noi, ce am putea promova decat doar parnaiasi?
filmul e copie dupa un fim frantuzesc, de asemenea cu parnaiasi pusi sa joace intr-o piesa de teatru. la cate filme fac francezii pe an, nu e o problema, la cate facem noi, ce am putea promova decat doar parnaiasi?
https://m.cinemagia.ro/filme/un-triomphe-3010217/