În 10 și 11 februarie vor avea loc Serbările Zăpezii la Arieșeni, județul Alba. Se vor desfășura la baza pârtiilor Vârtop 1 și Vârtop 2. În deschidere va avea loc un concurs de schi. Și la Băișoara, în județul Cluj Serbările Zăpezii vor fi în toi sâmbătă, 10 februarie.
[eadvert]
La Arieșeni, deschiderea oficială a Serbărilor Zăpezii va avea loc sâmbătă, 10 februarie, de la ora 12.30. În programul primei zile sunt incluse un concurs de schi, spectacol folcloric, stand-up comedy, recital de muzică ușoară, coborâre cu torțe pe pârtie, foc de tabără, foc de artificii și o discotecă în aer liber.
Premiile concursurilor de schi, îndemânare și forță, organizate la Serbările Zăpezii de la Arieșeni vor fi oferite dumincă, de la ora 11.00.
Și în cea de-a doua zi sunt pregătite evenimente pentru toate vârstele, spune primarul comunei Arieșeni, Gheorghe Pantea.
„Vom avea concursuri de schi pentru cei pasionați, spectacole folclorice și de muzică ușoară atât sâmbătă, cât și duminică. Vom mai avea coborâre cu torțe pe schi, foc de articifii, dar și alte surprize. Pentru cei care doresc să petreacă tot weekendul de la Arișeni, se pot caza la pensiunile și cabanele din zonă, fiind un număr considerabil de locații de cazare. În stațiunea Vârtop se află trei pârtii de schi, două dintre ele fiind dotate cu teleschi, iar una cu telescaun. Aici, este un loc foarte bun atât pentru cei care vor să învețe să practice acest sport, dar și pentru cei care au deja experiență”, a declarat primarul Pantea.
Ca în fiecare an, Salvamont Bihor și Salvamont Albă vor fi pe pârtii pentru a preveni și pentru a interveni în caz de accidente.
Arieșeniul este o zonă turistică foarte fumoasă nu doar iarna. Vara, printre obiectivele turistice din localitate și din apropiere se numără: Ghețarul Vârtop, Peștera Coiba Mare, Vârful Bihorul, Vârful Piatra Grăitoare, Cascada Buciniș, Ghețarul Scărișoara, Cetățile Ponorului și altele.
Primăria și Consiliul Local Arieșeni au și câteva planuri de investiții, în 2024.
„Dorim să amenajăm un domeniu schiabil modern, pentru că zona are potențial, zăpadă din belșug. Altitudinea de la care se poate schia este de la 1600 până la 1800 de m. Pentru turismul de vară, vom amenaja o pistă de biciclete. Ne propunem să amenajăm să centrul comunei și să punem în circuit turistic biserica ortodoxă din comună, care este momument istoric de categoria A, fiind construită în anul 1780. Totodată, ne dorim să realizăm un Muzeu Etnografic”, a spus Gheorghe Pantea.
Programul manifestărilor:
• Sâmbătă, 10 februarie 2024
- ora 12:30 – Deschiderea oficială a „Serbărilor Zăpezii” de la
- ora 13:00 – Concurs de schi
- ora 15:00 – Spectacol folcloric
- Ansdamblul Folcloric „Banul Manta” din Mihalț, Ansamblul Folcloric „Doina Ampoiului” al Casei de Cultură „Horia Popescu” Zlatna
- ora 17:30 – Moment umoristic moțesc cu Todea Barbu
- ora 19:00 – Recital extraordinar Alex Oprea
- ora 20:00 – Coborâre cu torțe pe pârtia de schi
- ora 20:30 – Foc de tabără
- ora 21:00 – Foc de artificii
- ora 22:00 – Discotecă în aer liber
• Duminică, 11 februarie 2024
- ora 11:00 – Premierea concursului de schi
- ora 11:30 – Concurs de tras frânghia
- ora 13:00- Spectacol folcloric
- Grupul Instrumental „Dor” condus de Alin Joldeș, Denisa Pantea, Andreea Lazea
- ora 13:30 – Recital susținut de Surorile Tomele (Bihor)
- ora 14:00 – Premierea Concursului de tras frânghia
- ora 14:10 – Recital susținut de Cornel Brici
- ora 14:40 – Recital susținut de Vasile Coca
- ora 15:30 – Recital susținut de Sergiu Sotelecan
- ora 16:00 – închiderea oficială a „Serbărilor Zăpezii” de la Arieșeni
Trimite articolul
XInteresant. In vara se vorbea despre mizeria de acolo, despre cum nu funcționează canalizarea, etc, etc. Cînd este vorba de distracție…
Am auzit ca vor avea noroi mult ca zapada nu prea mai este 🙂
Nici macar o toaleta nu au in “statiunea” aia. E praf. Daca nu sunt deschise restaurantele, te intorci la natura.
Ar trebui sa schimbați titlul articolului: Sărbătorile noroiului la Arieșeni.
Daca si Arieseni sau Vartop sunt considerate statiuni atunci ne-am dus dreq…cu turism cu tot, va invit la vara in zonele respective sa vedeti ce frumos se vad gunoaie, rahati si mai ales “frumoasele baraci” de toata rusinea de langa asa zisele partii.
Infrastructura din zona este ZERO…daca in zona respectiva este si primar cred ca este degeaba, daca iti place sa schiezi sau sa te dai pe placa atunci este indicat sa alegi o alta destinatie si cel mai indicat ar fi Austria , Slovacia…