Pasionaţii de grădinărit sau micii fermieri pot să îşi procure seminţe tradiţionale, ţărăneşti, de legume sau de plante aromatice. Ca în fiecare an începând din această lună Asociaţia Eco Ruralis pune gratuit la dispoziţia fermierilor mai multe soiuri de seminţe.
Cei interesaţi pot trimite cererile până la epuizarea stocului de seminţe disponibile, a anunţat asociaţia Eco Ruralis. Anul acesta, distribuţia include 26 de specii de legume, flori şi plante aromatice.
Comandă
Pentru a comanda semințele, trebuie să consultați Catalogul de Semințe Țărănești care se găseşte pe site ul www.ecoruralis.ro. Se pot comanda maxim cinci varietăţi de semințe. Fiecare plic de seminţe va conţine între 10 şi 40 de seminţe, în funcție de specie. Printre seminţele care pot fi comandate se numără cele de ardei, busuioc, castraveţi, cârciumărese, cimbru, cireşe de pământ (physalis), crăiţe, dovleac, dovlecel, mărar, ochiul boului, pătrunjel, rucola, salată, spanac, şevie, tomate şi vinete.
Comenzile se pot face atât online cât şi telefonic la numărul asociației 0264.599.204 SAU 0742.623.942 (între orele 10:00 – 18.00).
Pe formularul de comandă trebuie menţionat codul seminţelor pe care doriţi să le comandaţi.
„Prin comanda de seminţe ţărăneşti Eco Ruralis, faceţi primul pas spre a deveni un membru al asociaţiei. Seminţele sunt gratuite, iar costurile pentru trimiterile poştale în România şi Republica Moldova sunt acoperite de Asociaţia Eco Ruralis”, spun reprezentanţii asociaţiei clujene.
Împreună cu seminţele veţi primi informaţii utile despre grădinărit şi despre beneficiile de a fi membru Eco Ruralis. Asociaţia face apel la cei care comandă seminţele să le distribuie mai departe după ce pot fi obţinute din producţie, şi către alţi ţărani sau grădinari.
Asociaţia Eco Ruralis luptă pentru drepturile ţăranilor de a practica o agricultură la scară mică neindustrială, fără organisme modificate genetic şi cu respect faţă de sănătatea consumatorului. Asociaţia are două categorii de membri: susţinători şi cu drepturi depline. Membrii susţinători beneficiază de informaţii, semințe şi pot lua parte la activităţi.
Membrii cu drepturi depline sunt cei care produc hrana: ţăranii şi grădinarii. Nu se percepe nicio taxă pentru niciun membru.
Eco Ruralis a fost înfiinţată în anul 2009, în Cluj Napoca, reunind ţărani din toate colţurile ţării.
Citiți principiile noastre de moderare aici!