Reuniunea a avut loc în sala de conferinţe a Hotelului Vulturul Negru, devenită neîncăpătoare pentru numărul mare de participanţi.
Ideea seminarului a fost aceea de a le arăta celor interesaţi cum se pot face proiecte de succes. „Avem mare nevoie de proiecte bune. Am finanţat aproape tot ce a avut substrat de trecere şi fondurile structurale de care urmează să beneficiem sunt de patru ori mai mari”, a subliniat Livia Banu, director la BRECO.
Seminarul a beneficiat şi de prezenţa reprezentanţilor companiei maghiare VATI, cea care oferă asistenţă tehnică biroului regional din Oradea.
Kalapati Magdolna, şefa biroului regional din Bekescsaba, a prezentat un scurt istoric al conceptului de cooperare transfrontalieră. Participanţii au avut ocazia de a înţelege modul de a concepe, de a planifica o propunere de proiect.
Întrebări şi răspunsuri
Care este metodologia de urmat? Care sunt priorităţile, măsurile, organizaţiile eligibile pentru a beneficia de grant-uri? Cum se aleg partenerii de proiect? Toate aceste întrebări şi-au găsit răspunsul, experţii în elaborarea şi implementarea proiectelor discutând deschis pe marginea acestor probleme. Ileana Silaghi, expert, a vorbit despre managementul ciclului de proiect. Andrea Geszteredi, expert, a prezentat Programul Phare CBC RO-HU – Interreg III A 2004-2006.
Refuzând să dea informaţii cu privire la stadiul procesului de evaluare a proiectelor pentru anul 2004, evaluare care ar fi trebuit să se încheie la sfârşitul lunii martie, Livia Banu a anunţat, cu titlu neoficial, lansarea la 1 iulie a programului pentru anul 2005. „La mijlocul lunii iulie vom organiza – Info day – o zi în care vom oferi informaţii punctuale pentru cei care vor depune propuneri de proiecte în vară”, a spus Livia Banu.
Claudia Curta
Citiți principiile noastre de moderare aici!