Lutul, cărbunele, aerul, soarele, muzica sacră şi plantele medicinale sunt folosite în tratamentele din clinica vegetariană din Şuncuiuş.
“Din punct de vedere terapeutic, pot să spun că Dumnezeu a creat pentru fiecare boală cel puţin o plantă, şi din acest punct de vedere merită să valorificăm, să promovăm această terapie alternativă”, e principiul după care acţionează medicul Doru Laza în cadrul singurei clinici vegetariene din România, cea de la Şuncuiuş.
Acest centru de tratament, unde bolnavii sunt îngrijiţi într-un mediu natural, cu medicamente extrase din plante, se va extinde în 2016. Cel puţin acesta este şi proiectul cu care începe anul medicul Doru Laza.
„La finalizarea construcției corpului de clădire A din cadrul așezământului medical, vom putea asigura pacienților condiții decente pentru două săptămâni de sejur edenic, pentru consiliere și terapie naturistă”, spune medicul.
Extinderea proiectului e salutată de primarul de Şuncuiuş Doru Gabor. Conform şefului Primăriei Şuncuiuş în acest moment în zonă sunt disponibile peste 100 de locuri de cazare în pensiuni. „În acest an se vor deschide încă două agro-pensiuni”, anunţă primarul.
Centrul de Sănătate și Medicină Preventivă Șuncuiuș promovează un stil de viață sănătos, autentic naturist, bazat pe principiile stilului de viață edenic moralitate în familie, dietă strict vegetariană, bioritmul natural săptămânal de șapte zile și valorificarea repertoriului Creației – dieta edenică, exercițiul fizic, plantele medicinale, apa, produsele apicole, lutul, cărbunele, aerul, soarele, muzica sacră, sacroterapia – în profilaxia și terapia bolilor.
Acum, la Şuncuiuş au loc consultaţii şi se fac recomandări de terapie naturistă pentru diverse boli, şi se oferă consiliere pe probleme de stil de viață sănătos.
„Când vom avea locuri de cazare, dar şi infrastructură pentru prelucarea plantelor clinica nu va fi unică doar în România, ci şi în lume”, spune medicul.
Clinica pe roţi
Investiţia de până acum din clinică depăşeşte un milion de euro, iar proiectul s-a bazat şi se bazează exclusiv pe donaţii şi sponsorizări.
Modulele din fibră de sticlă, unde sunt trataţi pacienţii au fost donate de o familie de nemţi care s-au vindecat de anumite boli după ce au urmat tratamentul naturist prescris de medicul Doru Laza.
Bihorean de origine, medicul a condus un centru de sănătate la Breaza, dar întotdeauna şi-a dorit să revină acasă. Sunt aproape 15 ani de când a început să facă primele diligenţe pentru a-şi vedea visul împlinit. În modulele militare funcţionează clinica ultradotată, care i-a fost donată de un pacient tratat la Breaza.
“Ne-am bucurat de prijinul susținut al autorităților din Waiblingen și al familiei Konrad din Germania”, spune medicul. Numai transportul modulelor din Germania a costat 70.000 euro.
O sumă identică a fost investită în achiziţionarea celor 40 de ha de teren necesare proiectului. Sunt aşteptate în continuare donaţii „din partea persoanelor cu activităţi oneste, morale, nu din comerţul cu ţigări, cafea, alcool, droguri, cola, sex, arme”, a specificat iniţiatorul proiectului.
Acesta a subliniat că această cliică nu este făcută pentru profit, ci pentru a ajuta oamenii care au nevoie de ajutor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!