Invitat marti la Ziua Colegiului „Mihai Eminescu”, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor a avansat ca certitudine rămânerea clădirii de pe strada Roman Ciorogariu în sistemul educaţional orădean.
„Eu am absolvit la Gojdu şi predau la alt liceu. Dar am venit din respect, întrucât Colegiul Mihai Eminescu a una dintre cele mai bune şcoli. A existat o incertitudine privind sediul acestei instituţii de învăţământ. Dar acum, când proprietatea s-a clarificat, vă doresc o strategie care să vă asigure o identitate pe măsura patronului vostru spiritual”, a spus şeful IŞJ Bihor, Daniel Negrean. Declaraţia acestuia a fost confirmată, indirect, şi de directoarea Colegiului, Maria Oniţa, care a răspuns astfel: „Suntem, în sfârşit, cu şcoala noastră. Sper că, prin activitatea noastră, a cadrelor didactice, şi rezultatele copiilor, nu vă vom dezamăgi”.
După festivitate, i-am solicitat inspectorului-şef lămuriri suplimentare despre situaţia proceselor intentate de Ordinul Premonstrantens în baza revendicării somptuosului imobil.
Încă un hop la CEDO
„Din câte ştiu, toate procesele intentate au fost câştigate de municipalitate. Astfel, 99% că va sediul Colegiului Mihai Eminescu va rămâne în reţeaua educaţională orădeană. După retrocedarea fostei clădiri a Colegiului Partenie Cosma, o eventuală retrocedare a clădirii Colegiului Eminescu ar fi apăsat mult bugetul public. Domnul Beltechi (de la Administraţia Imobiliară Oradea – n.r.) vă poate spune mai multe”, ne-a mai declarat Daniel Negrean.
La rândul său, şeful AIO, Cristian Beltechi, ne-a încredinţat că municipalitatea a câştigat toate procesele privind revendicarea clădirii Colegiului Mihai Eminescu dar că Ordinul Premonstrantens şi-ar fi anunţat intenţia de a deschide un proces la CEDO.
Citiți principiile noastre de moderare aici!