Referitor la hotărârea luată de președintele Consiliului Național al Elevilor (CNE) din România care crede că 0,5 puncte este un prag discriminatoriu în ce privește modificare notei de la Bac, șeful ISJ Bihor a dat un răspuns de politician, adică l-a „driblat” mai bine spus.
„Există niște reglementări date prin ordin de minsitru la care noi trebuie să ne supunem. E dreptul fiecăruia să-și caute dreptatea dacă e nemulțumit. Noi deocamdată respectăm legile și reglementările care sunt în vigoare. Deocamdată există pragul respectiv de care trebuie să ținem cont”, a fost răspunsul lui , inspector școlar general al ISJ Bihor.
Horia Onița, absolventul de la Gojdu fiind și preşedintele CNE a cerut Ministerului Educației anularea articolului din Metodologia de Bacalaureat în care se precizează că „o notă nu poate fi modificată în urma contestaţiei decât dacă între prima notă şi a doua există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte”. Măsură considerată discriminatorie de Horia Onița, care susține că în cazul în care articolul cu pricina nu va fi anulat va da în judecată Ministerul Educației.
Mai mult, preşedintele CNE din România, este hotărât să depună o plângere în contecios administrativ prin care va solicita anularea articolului 73 din Metodologia de Bacalaureat. Horia Onița aducând și câteva argumente în sprijinul solicitării sale. Experţii în educaţie şi părinţii elevilor care au susţinut Evaluarea Naţională anul acesta se alătură și ei demersului preşedintelui Consiliului Naţional al Elevilor. Aceştia consideră la rândul lor că pragul de 0,5 este o nedreptate şi o batjocură la adresa copiilor și că trebuie analizat atât în cazul examenului de Bacalaureat, dar și al celui de la Evaluarea Naţională.
Citiți principiile noastre de moderare aici!