Măsura a fost luată în urmă cu mai bine de o săptămână, pe 27 noiembrie, de Tribunalul Cluj, la propunerea procurorilor DNA Cluj.
[eadvert]
Tot controlul judiciar a fost dispus și pentru șeful Inspectoratului Teritorial Nr. 4 – ISCTR Cluj, Bogdan Durlea. Ambii sunt anchetați de procurorii anticorupție clujeni pentru luare de mită, în cazul lui Durlea adăugându-se și acuzațiile de abuz în serviciu, efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
Pe perioada controlului judiciar, judecătorii clujeni le-au interzis lui Cristin Țepele și Bogdan Durlea să îți exercite profesia de inspector ISCTR și să ia legătura cu mai mulți subordonați. Ambii au fost puși în libertate în condițiile în care, deși decizia Tribunalului Cluj putea fi contestată în termen de 48 de ore, nicio parte nu a făcut-o.
Acuzațiile DNA: bani și bunuri pentru protejarea unor transportatori
Cristin Țepele este acuzat că, în august 2021 și noiembrie 2022, ar fi primit de la un om de afaceri și de la viceprimarul comunei bihorene Sârbi, Florin Mădălin Popovici, materiale de construcții în valoare de peste 2.800 de lei și echivalentul în lei a 5.000 de euro. Anchetatorii anticorupție susțin că, în schimbul bunurilor și al banilor, firma de transport al mărfurilor controlată de viceprimarul din Sârbi ar fi beneficiat de ”protecție”. Astfel, acesta ar fi primit informații referitoare la controalele pe care inspectorii de trafic urmau să le desfășoare, iar firma nu ar fi fost sancționată pentru eventuale nereguli.
Ulterior, și viceprimarul Popovici a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, sub acuzațiile de dare de mită, complicitate la dare de mită și efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția.
Bogdan Durlea – sursă: Dejeanul
La rândul său, șeful ISCTR Cluj, este acuzat de DNA că, tot prin oferirea de informații despre controale rutiere și prin nesancționarea neregulilor, ar fi protejat firme de transport de marfă. În plus, Bogdan Durlea ar fi primit de la un subaltern foloase pentru numirea sau menținerea în funcție a inspectorilor coordonatori județeni și ar fi administrat în fapt, deși nu avea voie, o firmă de transport de mărfuri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!