Procurorii DNA Oradea au reținut-o, vineri, pentru 24 de ore, pe șefa adjunctă a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, Nadia Florentina Racz. Conform unui anunț al DNA, adjuncta ITM este acuzată că ar fi cerut bani unor oameni de afaceri pentru a nu le aplica amenzi pentru nereguli descoperite.
[eadvert]
Alte trei inspectoare de muncă au fost puse sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, tot pentru luare de mită.
Este vorba despre Daniela Viorica Hriscu, Natalia Mărioara Floruța și Aurica Buhaș, în cazul cărora măsurile preventive au fost dispuse de procurorii anticorupție miercuri, respectiv vineri.
Anchetatorii DNA susțin că au suspiciuni că în perioada 14 februarie 2022 – 17 octombrie 2023, în contextul efectuării unor controale, șefa adjunctă de la ITM Bihor și celelalte trei inspectoare de muncă „acționând în echipe diferite, ar fi pretins și primit, în repetate rânduri, de la mai mulți oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse între 2.000 de lei și 4.000 de lei”.
Banii ar fi fost ceruți pentru ca patronii în cauză să nu fie amendați pentru neregulile constatate. În unele cazuri ar fi fost găsite cazuri de muncă la negru – „primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariați în perioada în care acesta/aceștia are/au contractul individual de muncă suspendat”.
Procurorii au precizat că Nataliei Racz și celorlalte trei inculpate li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile. Ancheta a beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție, au anunțat oficialii DNA.
Reținerea adjunctei de la ITM Bihor vine în urma unor descinderi care au avut loc zilele trecute la sediul din Oradea al Inspectoratului Teritorial de Muncă.
Trimite articolul
XAm reclamat un vecin care mi a facut mult rau, in ziua cand au venit in control, nu a lucrat nimeni…faina institutie
-
Rosia Florentina ( Tincuta) o alta care cere mita cu nerusinare, detine fff multe apartamente, dintr-un salar de bugetar???? Ar trebui si ea inchisa ca prea mare tupeu are
Asta iuui atata șpagă a luat pfai toata lumea o stie de șpăgara porecla ei
Degeaba la prins DNA sau degeaba face curatenie DGA la MAI daca justitia bihoreana parca tergiverseaza unele procese pana la prescriptie.
Ce escroace ordinare și ticăloase adică ele mergeau în control și cereau șpagă, asta e foarte grav, asemenea exemplare nu au ce căuta să fie funcționari la stat, niste ciubucare ordinare, cum sunt angajate asemenea ticăloase probabil pe pile, relații sau sprijin politic cum se întâmplă în toate instituțiile statului, astfel de personaje trebuie date afară și trimise unde le este locul.
Nu asa se face.se caută max 10 funcționari cinstiti daca se pot gasi si arestezi restul si ai rezolvat treaba
Doamna șpăgară care deja de zeci de ani face asta are mai multe proprietăți pe rude si prieteni !!! Vezi paleu santandrei Osorhei si dealuri !!!
-
Ultima casă Betfia… Palat
In sfarsit, i s-a infundat! Cum a rezistat escroaca asta sa stea intr-un asemenea loc caldut zeci de ani desi era cunoscuta ca o șpăgară fără scrupule? Să răspundă șeful ei, care se pare că nu-i mai breaz nici el, și există informații că și el este în vizor.
Egal cu zero ii tine dosarul 5 ani și o zi în sertar și se prescrie rețetă cunoscuta cei mai mari infractori procurori judecători e o corupție în tara asta pana la vârf cum nu ma egzista in lume
UDMR-ul a ținut-o in funcție atatia ani.
-
Mai mare rușinea! A făcut caca pe UDMR. Păcat! UDMR-ul are mulți oameni de valoare, profesioniști și cinstiți, atunci de ce a susținut gunoiul ăsta?
După un control la asociația Runc-Boiu-lorau unde sau constatat ceva nereguli ,președintele asociației a intervenit la doamna și toate sau rezolvat,acesta lăudându-se ca are oameni influenți care îl ajuta la nevoie.
Peste tot se practică șpaga,că de altfel ne taxează rău de tot pentru orice neregula găsită .Eu m-am saturat la firma mea SC Viralex 2015 cu sediul în comuna Costinești.Dupa ce pleacă unii vin alții că-i loc de mâncat.Sa se termine odată cu acești flămânzi.
Da, da, si firmele care au dat spaga erau foarte corecte si in regula :-)))
Treaba asta o face de ff mulți ani,nu e de acum.Firma plătește lunar o anumita suma de bani,stabilită, asa ca o taxa de protecție,iar Itm ul nu vine în control fără sa anunțe în prealabil și bineînțeles,nu se dau amenzi chiar dacă se constata nereguli,doar de îndeplinit un plan de masuri.