De la darea în folosință până în prezent, nu s-au realizat lucrări de modernizare sau reabilitare, doar lucrări de reparații curente. În prezent, clădirea necesită lucrări de termoizolare și hidroizolare, refacerea finisajelor exterioare și interioare, a învelitorii și a sistemului de preluare a apelor pluviale.
[eadvert]
Construcția nu este încadrată ca monument istoric și nu este amplasată în zona de protecție a monumentelor sau în zone construite protejate.
„Prin proiect se propune renovarea energetica aprofundată a clădirii publice prin realizarea următoarelor lucrări: desfacerea șarpantei actuale; desfacerea stratificației de hidro-termoizolație; refacerea stratificației de hidroizolație și termoizolație pentru sistem de acoperiș de tip terasă necirculabilă, termoizolarea clădirii cu vată bazaltică de 15 cm, peste care se va aplica tencuiala decorativă texturată, exterioară. În jurul ferestrelor se propune termoizolarea cu vată bazaltică” se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.
Totodată, se propune refacerea tencuielilor interioare și vopsirea cu vopseli lavabile a spațiilor interioare, realizarea unei hidroizolații orizontale și verticale în spațiile umede (grupuri sanitare) și se propune o hidroizolație din membrana termosudabilă pe întreg peretele demisolului.
În ceea ce privește tâmplăria exterioară (uși și ferestre) din lemn cu geam simplu sau pvc cu geam dublu termoizolant, acestea se desființează în totalitate. În locul lor se propune tâmplărie din rame pvc cu eficiență termică ridicată, cu geam termoizolant tripan.
Apele pluviale de pe învelitoare vor fi colectate prin intermediul sistemului de jgheaburi propus și vor fi dirijate către terenul natural aflat în imediata vecinătate a clădirii. Pe acoperișul tip terasă necirculabilă propusă se vor instala 88 panouri fotovoltaice cu proprietăți antiglare.
Trimite articolul
XAr trebui sa poarte culorile de la BMW Motorsport sa se simta puternici