La acest departament se fac ecografiile de screening în trimestrul I, ecografiile de morfologie fetala in trimestrul II, ecografiile pentru evaluarea stării de bine a fătului în trimestrul III. Tot aici se realizează diagnosticul invaziv (amniocenteza si punctii-biopsii placentare), monitorizarea sarcinilor cu risc obstetrical, dar şi teste neinvazive prenatale (NIPT).
Indiferent unde vor naşte
Medicii Liana Antal, Anca Huniadi, şi Viorel Suciu au explicat că noul departament se adreseaza tuturor gravidelor, indifferent unde vor naşte, indiferent de vârsta pe care o au, de factorii de risc sau de locul de dispensarizare.
Departamentul de medicină materno-fetală funcţionează la cabinetul 14 de la parterul Spitalului, iar accesul aici se face pe baza de programare.
De reţinut că, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, o parte din aceste servicii medicale sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.
De reţinut şi faptul că în afara celor trei medici care lucrează şi la acest departament, alţi doctori din cadrul secţiei de Obstetrică-Ginecologie urmează să îşi finalizeze pregătirea în domeniul medicinei materno-fetale.
De patru ani şi jumătate (din 31 octombrie 2012) de când s-a deschis, la Maternitatea Pelican Oradea au fost asistați la naștere un număr de peste 1600 copii, dintre care peste 200 de nou-născuţi prematuri (cu vârsta de peste 32 săptămâni). Informaţii şi programări se pot obţine la Call Center 0259 444 444, non stop.
Citiți principiile noastre de moderare aici!