Cu toate că numărul bihorenilor care suferă accidente vasculare cerebrale a crescut îngrijorător de mult în ultimii ani, iar vârsta celor ce suferă atacuri cerebrale este tot mai mică, nu există în Bihor condiţii pentru rezolvarea tuturor cazurilor. Personalul de la secţia de neurologie a Spitalului de Neuropsihiatrie este insuficient, la fel ca şi spaţiul şi dotările de acolo, iar bolnavii cu atacuri cerebrale sau care mai fac alte AVC-uri chiar în spital trebuie transportaţi la Spitalul Judeţean, la tomograf, în clinică privată şi pe patul de la Neurologie.
Secţie specială
În urmă cu ceva timp, s-a semnat un protocol între Spitalul de Neuropsihiatrie şi Spitalul Judeţean, prin Unitatea de Primire Urgenţe, pentru ca bolnavii cu atacuri cerebrale să poată fi duşi direct la UPU, investigaţi şi apoi abia duşi la Spitalul de Neuropsihiatrie, la secţia de neurologie, cei mai grav afectaţi rămânând la secţia de terapie intensivă.
Însă mutarea pacienţilor de la Neurologie la Judeţean şi înapoi nu e sănătoasă nici pentru pacienţi şi nici pentru doctori care trebuie să îi tot interneze şi să îi externeze de la un spital la celălalt.
Sâmbătă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pârcioagă, i-a predat ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, sosit la Oradea, un proiect care vizează înfiinţarea unei secţii speciale pentru bolnavii cu urgenţe vasculare cerebrale. Secţia ar urma să aibă 25 – 27 de paturi şi mai mulţi medici specialişti. În acest fel, la Judeţean s-ar putea crea şi o linie de gardă pentru ca bolnavii să beneficieze non-stop de asistenţă medicală de specialitate.
O.Ş.
Ministrul Cseke: “Eu nu promit, eu fac!”
Citiți principiile noastre de moderare aici!