La Spitalul „Dr. Mircea Pop” din Marghita va fi înfiinţată o secţie de Terapie Intensivă, printr-un proiect care va fi realizat cu fonduri de rezilienţă, aşa cum a spus consilierul local Dionisie Pop,
Totul se va întâmpla în cadrul unui proiect de 4 milioane de euro. „Secţia va fi utilată complet, cu tot ceea ce e necesar, nu numai cu paturi. Prin proiect va fi achiziţionat un aparat de radiologie mobil, opt aparate de ecografie mobile, aparat de radiologie COVID, aparat de testare rapidă, dezinfectant, echipamente, o staţie de producere oxigen şi o ambulanţă, un aparat de testare la Infecţioase”, a pledat consilierul local Dionisie Pop, pentru ca aleşii să voteze cheltuielile pe care unitatea spitalicească trebuie să le facă pentru a lupta eficient în pandemie. După ce proiectul a fost votat, managerul Spitalului Marghita, Bradacs Aliz, prezentă la şedinţă, a ţinut să mulţumească aleşilor pentru susţinere. Totodată, managerul Bradacs Aliz şi-a asumat faptul că nu a depus un proiect pe o linie de finanţare care s-a închis chiar miercuri, un proiect care prevedea prelungirea Secţiei de Urgenţe cu o clădire modulară. În spatele uşilor închise, între primar şi manager a avut loc un schimb de replici, în care primarul a subliniat că toată lumea cu care lucrează trebuie să o facă în ritmul său, pentru a investi toţi banii europeni pe care Marghita îi poate accesa. „Doamnă director Bradacs Aliz, vreau să vă spun că, pentru ceea ce aţi făcut acum, vă apreciez foarte tare. Demonstraţi tărie de caracter şi verticalitate. Nu am vrut să fac publică chestiunea aceasta. Dacă nu spuneaţi dumneavoastră, eu nu aş fi venit în spaţiul public cu această discuţie. Faptul că aţi făcut-o dumneavoastră înseamnă foarte mult pentru mine. Spitalul e prioritatea numărul unu pentru mine ca primar. Vreau să ţinem conexiunea mult mai aprope. Dar încă o dată, vă apreciez foarte tare pentru gestul pe care l-aţi făcut. Aţi dovedit că sunteţi mai bărbată decât mulţi bărbaţi. Şi vă felicit. Mulţumesc pentru asta”, a spus primarul elegant. De menţionat că pentru realizările sale la Marghita, managerul e privit ca exemplu de către primarii din celelalte oraşe din Bihor.
[eadvert]
„Acest POIM are mai multe axe. O să depunem în continuare proiecte. Urmează să depunem un proiect pentru senzori de detectare a incendiilor, fiindcă nu toate clădirile au autorizaţie de funcţionare de la ISU Crişana şi multe dintre reţelele electrice sunt foarte vechi. Deci şi în implementrea proiectului pe Ambulator, punerea în funcţiune a acestor aparate presupune modificarea reţelelor și multe cheltuieli. De exemplu, pentru punerea în funcţiune a computerului tomograf, e necesar curent trifazic și modificarea reţelelor. Vă cer să avem o gândire comună, pentru că avem încă o posibilitate de depunere a unui proiect pe Ambulator. Aici ne-am gândit la dotarea cu un ascensor şi la renovarea întregii clădiri. Singurul obstacol de care ne lovim e cel legat de cartea funciară, este o copropietate cu medicii de familie. Sper să avem o gândire comună sub formă de parteneriat, pentru a putea reabilita clădirea Ambulatoriului. Domnul doctor Mircea Pop a spus că ne sprijină”, a punctat managerul Spitalului Marghita.
Trimite articolul
Xpentru a investi toţi banii europeni pe care Marghita îi poate accesa = spaga UE.