Conform informaţiilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, producţiile sunt cele estimate. De pe cele 57.000 de hectare cultivate cu grau anul acesta s-a obţinut o producţie de 156.000 de tone. Producţia medie la hectar este de 2.750 kg/ha. „Cantitatea de grâu recoltată acoperă atât consumul populaţie cât şi al animalelor. Indicii de calitate pentru grâul destinat industriei de morărit şi panificaţie se încadrează în cerinţele necesare cu un procent al glutenului care variază între 26 şi 32 de unităţi”, a precizat Nicoleta Hodisan, directorul DADR Bihor.
Conform specialiştilor indicii de calitate pot fi amelioraţi în funcţie de destinaţie, paste făinoase, biscuiţi, patiserie sau panificaţie, prin amestecul de făinuri obţinute din grâu provenit din import sau din alte zone geografice.
S.Al.
Citiți principiile noastre de moderare aici!