„La Oradea, după nişte ani”, spune Marius Baţu. Cunoscutul folkist se va întâlni cu fanii orădeni vineri, 2 octombrie, de la ora 19:30, la Retro, P-ţa 1 Decembrie nr. 27.
[eadvert]
Marius Baţu s-a remarcat în lumea muzicii folk încă din 1977, anul în care a înființat, alături de Eugen Baboi, grupul Poesis. În perioada 1982-1985 a activat în Cenaclul Flacăra, iar în 1994, după opt ani petrecuţi în Germania, s-a întors în ţară şi a reluat activitatea cu Poesis, lansând în 1996 albumul „Cântec şoptit” care conţine 13 piese printre care cunoscutele „Odată Am Ucis O Vrabie…”, „Am Uitat Demult Cum Arăți…” sau „Nu Știu În Ce Parte Se Află Apusul…”
A colaborat apoi cu formaţia Holograf în concerte dar şi pe albumele: „69% Unplugged”, „Supersonic”, „Undeva departe” și „Holografica”.
Apare alături de nume mari ale muzicii românești, precum Ducu Bertzi, pe albumele „Dor de ducă”, „Sufletul meu” și „Poveste de iarnă”; Mircea Vintilă – albumul „Madama de pică”, Ovidiu Lipan Țăndărică – „Renașterea”, Dinu Olărașu – „Vis-a-vis”, Stepan Project – „Sensul vieții”, Compact – „5. Compact”. În iunie 2001 Marius Bațu este cooptat în grupul Pasărea Colibri, formație alături de care lansează albumul „Încă 2000 de ani” și se remarcă prin piese ca și „Elegie”, „2000 de ani” și „Cântec șoptit”. La sfârșitul anului 2007, după o pauză de peste 10 ani și la 30 de ani de la înființarea grupului, Marius Bațu și Eugen Baboi s-au reunit și au lansat un nou produs marca Poesis, albumul „Babilon”.
În 2018, din dorința de a marca celebrarea împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, Pasărea Rock împreună cu Nicu Alifantis și Marius Bațu au lansat melodia-simbol „Marea Unire”, o poveste emoționantă despre identitatea României, pe muzica si versurile lui Josef Kappl. În această vară Marius Baţu a participat la Gala Folk „Floare de colț”, ediția a VIII-a de la Sighetul Marmaţiei, dar şi la „ALTe zile FOLK – Summer Camp Brezoi”.
Seara folk îi va avea în deschidere pe Monica Mihaela Cojocaru şi pe Traian Cosma. Cei doi colaborează de ceva vreme. Traian Cosma, unul din pionierii muzicii folk ai anilor 70, şi-a lansat în acest an primul album folk din carieră, „back to the roots”, la trei dintre piesele de pe album colaborând cu Monica Mihaela Cojocaru. „Vocea Mihaelei Cojocaru este superbă şi am fost foarte norocos să pot să o înduplec să mă ajute să scot acest disc”, spunea Traian Cosma într-un interviu pe care ni l-a acordat după apariţia albumului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!