Concertul a fost organizat de Muzeul Țării Crișurilor în colaborare cu Facultatea de Arte, Departamentul de Muzică și Episcopia Romano-Catolică. Viitorii muzicieni ai domeniului simfonic au pus în lumină piese ale celebrilor compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Liszt, Gaetano Donizetti, John Kander, Scot Joplin. Accesul la eveniment a fost pe bază de invitație.
În deschiderea concertului, Tudor Gliga și David Oros au susținut un duet la chitară. Piesele interpretate au fost „Lo que vendra” – Astor Piazolla și „Tango, Milona Y Final” de Maxima Diego Pujol.
A doilea interpret care a fermecat publicul printr-o arie din „Don Giovanni” de Mozart, a fost baritonul Levente Meszaros împreună cu ansamblul clasei de operă a Departamentului de Muzică.
Dominic Ilisz este tânărul pianist care a stârnit aplauzele întregii săli cu opera lui Liszt „Rapsodia ungară no.6.”
Al doilea bariton care s-a prezentat ireproșabil în fața auditoriului a fost Norbert Aronescu. Acesta a cântat o arie din „L elisir d amore ” de Gaetano Donizetti.
Nu a lipsit nici cel mai vechi instrument muzical, flautul. Szucs Ștefania și Borbiro Timea „au spus” pe un ton încântător „Povestea berzelor” de Silvia Somme.
După „Povestea berzelor”, o altă arie din „L elisir d amore ” a fost susținută cu grație de seducătoarea soprană Beatrix Hașaș împreună cu baritonul Vlad David.
O dovadă a talentului este și Ana Ruth Maior care a cucerit publicul prin naturalețe și gingășie cu solo-ul la pian „Sonata a III-a” de Prokofiev.
Cu multă eleganță și senzualitate s-a prezentat și următoarea soprană Carmen Elena Pop cu o interpretare din musicalul „Chicago”a lui John Kandar, cu piesa „And all that jaz”.
Anna Maria Kovacs si Eric Korodi au încheiat concertul cu un moment captivant la clarinet cântând „The Entertainer” de Scott Joplin.
La finalul festivității s-au acordat diplome tuturor celor care au avut realizări la concursurile naționale și internaționale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!