Complexul sportiv va fi amplasat chiar pe locul fostei baze turistice.
Se lucrează la Complexul Sportiv, iar primarul Aleșdului Ioan Todoca spune că aproximativ 1/3 din lucrări sunt finalizate la un an de când s-a dat ordin de începere a lucrărilor. Primul obiectiv la care se lucrează în cadrul complexului e și cel mai important. Este vorba despre vila turistică de 42 de locuri.
Complexul va cuprinde un teren de sport multifuncțional cu dimensiunea de 20 x 40 metri pentru minifotbal, baschet, tenis, handbal și un teren cu dimensiunea de 60 x 90 metri. De asemenea, în cadrul complexului va funcționa o pensiune în regim parter+etaj+mansardă (P+E+M). La parter vor fi amenajate o cameră de cazare pentru persoane cu dizabilități, pații tehnice, bucătărie, sufragerie, recepție, iar la etaj și mansardă vor funcționa 21 de camere cu 2 și 3 paturi și grupuri sanitare proprii.
Primarul Aleșdului își freacă mâinile de nerăbdare așteptând momentul în care, prin intermediul complexului se vor putea organiza activități sportive și competiționale la nivel profesionist, precum și activități socio-culturale și de agrement pentru publicul larg.
Complexul de la Pădurea Neagră s-a născut din dorința de a alinia Aleșdul în rândul celorlalte opt orașe și municipii în care CJ şi-a asumat finanţarea proiectelor pentru construirea bazinelor didactice de înot, membre în Agenţia de Dezvoltare Durabilă.
„Cred că am fost inspirat când am optat pentru construirea complexului care va fi destint atât turiștilor, cât și sportivilor. De altfel, Primăria Aleșd s-a angajat să construiască un bazin în apropierea vilei turistice. Noi aveam experiența cu bazinul din aleșd care e constant pe pierdere. Pentru ca un astfel de bazin să fie funcțional ai nevoie de 7 angajați cel puțin: salvamar, asistent medical, femeie de serviciu, casier. Dacă vrei să funcționeze două ture ai nevoie de un număr dublu de angajați”, a argumentat primarul de Aleșd opțiunea sa.
Citiți principiile noastre de moderare aici!