După repetate prelungiri ale termenului de predare, cu suplimentările de lucrări și costurile aferente, contractul Primăriei pentru reabilitarea Bazinului Olimpic „Ioan Alexandrescu” a ajuns la faza finală. Reabilitarea a durat circa doi ani, mai mult chiar decât construirea bazinului, iar contravaloarea acesteia a fost de peste 21,6 milioane de lei, adică aproximativ jumătate din costul întregului bazin.
Ca o coincidență, firma care a prestat reabilitarea, MBS Grup, este și cea care a costruit bazinul.
Astfel, Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” a ieșit din șantier. Săptămâna trecută a început procedura finală de predare a lucrărilor, iar redeschiderea pentru public va fi decisă de conducerea CSM, administrator al bazinului.
„Bazinul e gata, a început să fie recepționat săptămâna trecută. Au rămas în funcțiune toate instalațiile și pompele și până acum nu am avut niciun fel de probleme. CSM va decide când se va redeschide pentru public, după ce va discuta cu antrenorii și personalul”, declară Lucian Popa, șeful Direcției Patrimoniului Imobiliar din cadrul Primăriei.
Optimismul din Primărie nu se resimte și în teren, unde personalul nu este la curent cu aceste evoluții. Șeful bazinului, Petru Gepian, spune că mai sunt necesare reglaje pentru încălzirea apei și pentru tratarea acesteia cu clor. În opinia sa, ar mai dura circa două sau trei săptămâni până ce bazinul renovat să își poată primi sportivii și clienții.
Din 2019
Lucrările de reparații capitale au început în primăvara lui 2019 și ar fi trebuit să dureze maximum un an. Contractul a fost suplimentat ulterior, primind și repetate prelungiri alte termenului de finalizare a lucrărilor. Astfel, s-a ajuns ca reparațiile contractate cu MBS Grup, firmă care a construit edificiul în 2006, să ajungă la peste 21 milioane de lei, adică aproximativ jumătate din valoarea plătită de oraș pentru edificarea de la zero a bazinului olimpic.
Reparații capitale și completări cu noi dotări tehnice
Lucrările executate la Bazinul Olimpic:
-reabilitarea cuvei bazinului și a instalațiilor de filtrare și tratare a apei
-încălzire în pardoseală
-reabilitarea camerei tehnice: schimbarea țevilor vechi, a pompelor, a hidroizolațiilor și refacerea integrală a PVC-ului din interiorul bazinului de compresare
-sistem de iluminat competițional nou, cu LED-uri
-tabelă nouă de marcaj
-canal tehnic de vizitare în jurul bazinului
-reabilitarea tribunelor și înlocuirea scaunelor
-schimbarea învelitoarei acoperișului
– reabilitarea canalizației exterioare
– recompartimentări la spații comune și vestiare
– înlocuirea mobilierului
– recepție nouă și sistem de control și restricționare a accesului
[eadvert]
Trimite articolul
XDeci ne auzim peste 2 luni !
Ce se aude din pix e egal cu zero, draga administratie.
csm decide,primaria decide…acel bazin apartine orasului Oradea.
Oradea suntem noi,oamenii de rand,platitori de taxe si impozite…unii dintre noi suntem satui de minciunile primariei
lucrarile fara numar si fara termen de executie
Este un exemplu de șifonarea a banului public prin umflarea costului lucrărilor, se impune verificarea și costul exorbitant al lucrării și tragerea la răspundere a celor vinovați, noi plătim taxe și impozite cele mai mari din tara pentru ca primăria să-i cheltuie fără eficientă pe lucrări de proasta calitate și la preturi umflate de câteva ori ca sunt din bani publici de la cetățenii care plătesc taxe și impozite mărite abuziv de primărie și consilierii parveniți puși pe capatuiala.
-
Voi i-ati votat, ii meritati.