Împărţirea bugetului pe secţii nu este însă o noutate, predecesorii directorilor de la Judeţean încercând la vremea lor, mai fiecare să eficientizeze în acest mod activitatea medicală.
La ora actuală însă, Spitalul Judeţean se mai judecă cu Casa de Asigurări de Sănătate Bihor pentru servicii medicale prestate încă din 2007 – 2008.
„CAS Bihor nu le consideră servicii medicale prestate, noi considerăm că am lucrat”, a spus directorul economic al Judeţeanului, ec. Emil Popovici Muţ (care a fost o perioadă manager al unităţii) şi CAS mai are de achitat încă 12 milioane de lei pentru serviciile medicale prestate între anii 2007 – 2008.
Datorii la furnizori
În afara sumei de bani pentru care există un proces pe rol, Spitalul Judetean are încă datorii mari la furnizorii de medicamente şi materiale sanitare pentru marfa cumpărată până la 1 iulie. Problema este întârzierea cu care Casa de Asigurări face plăţile către spital. De exemplu, numai în ultimele patru luni CAS Bihor a trimis bani spitalului doar pentru plata salariilor şi a utilităţilor, a precizat directorul Popovici. Prin urmare, spitalul e într-un cerc vicios de ani buni: CAS nu plăteşte prestaţiile medicale, iar Spitalul Judeţean nu plăteşte la zi furnizorii.
Un fapt pozitiv ar fi plata arieratelor aferente (în valoare de 13,828 milioane lei) până la data de 1 iulie, de către Ministerul Sănătăţii, când unitatea a fost preluată de la Ministerul Sănătăţii de către Consiliul Judeţean.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!