Din cauza lucrărilor de renovare ale Palatului Sonnenfeld, Studioul Szigligeti își închide temporar porțile.
După șapte ani, 30 spectacole prezentate și zeci de evenimente pentru comunitate, din cauza amplelor lucrări de renovare care urmează să demareze în palatul Sonnenfeld, Studioul Szigligeti, atelierul de creație cultural-comunitar al Teatrului Szigligeti, își închide temporar porțile. Ultima perioadă în care publicul va putea urmări spectacolele în centrul multifuncțional amenajat în fosta imprimerie va fi între 4 – 7 martie 2021.
Seria de evenimente intitulată „Rămas-bun de la Studioul Szigligeti” va include două premiere ale Trupei Szigligeti, respectiv un spectacol al Ansamblului Nagyvárad, dar și o expoziție virtuală pe platformele de social media ale teatrului, alcătuită din fotografii cu programele și spectacolele organizate în anii trecuți la Studio.
În cursul săptămânii, spectatorii care vor trimite cel puțin trei poze proprii realizate în Studioul Szigligeti, vor primi bilete cadou valabile la oricare dintre spectacolele celor trei trupe din cadrul Teatrului Szigligeti, în stagiunea 2020/2021. Fotografiile se pot trimite în mesaj sau comment pe pagina de Facebook a Teatrului Szigligeti, sau prin e-mail, la adresa pr@szigligeti.ro.
Lucrările de amenajare a studioului Teatrului Szigligeti din Oradea au început în 2013. Primul spectacol în incinta studioului a avut loc în 2014, iar inaugurarea oficială a urmat după finalizarea lucrărilor de la parter, în anul 2015.
Existența Studioului Szigligeti le-a permis trupelor instituției să dezvolte un repertoriu mult mai bogat și diversificat, fapt demonstrat de cele nu mai puțin de 30 de producții prezentate acolo de-a lungul celor șase ani. Pe lângă spectacole și repetiții, spațiile Studioului Szigligeti au găzduit festivalurile proprii ale teatrului, dar și numeroase evenimente literare, festivaluri și lansări de carte, organizate în colaborare cu Revista Culturală „Várad” și Asociația Culturală „Holnap”.
În 2017, Studioul Szigligeti s-a extins cu o sală de balet amenajată la cele mai înalte standarde pentru Ansamblul Nagyvárad, respectiv cu o nouă sală de spectacole, ambele la etajul clădirii. Studioul Szigligeti a găzduit totodată un depozit de decoruri și costume și un atelier. Edificiul a îndeplinit așadar toate funcțiile care nu au fost posibile în spațiile asigurate de finanțator.
Este cunoscut faptul că Palatul Sonnenfeld a fost cumpărat de Fundația Pentru Școală, cu scopul înființării unui centru cultural maghiar în Oradea. Speranţa teatrului este ca după finalizarea lucrărilor de reconstrucție, Studioul Szigligeti va putea să se întoarcă integral în clădire.
În plus, Teatrul Szigligeti deschide o nouă casierie lângă Teatrul Arcadia. Noul punct de vânzare a biletelor urmează să fie deschis din 1 martie și va funcționa conform unui program care completează programul casieriei din clădirea teatrului, facilitând cumpărarea de bilete pentru toți cei care vin la spectacolele din Teatrul Arcadia.
Casieria centrală a Teatrului Szigligeti are programul: marți, joi – orele 10:00-19:00; miercuri, vineri – orele 13:00-19:00, sau cu o oră înaintea începerii spectacolelor. Casieria Arcadia are programul: luni – orele 10:00-17:00; miercuri, vineri – orele 10:00-13:00, sau cu o oră înaintea începerii spectacolelor.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!