Din această lună, bihorenii care vor să plece, sub diverse motive, oriunde în lume, nu mai sunt puși pe drumuri și alergături la medicul de familie, la epidemiologii de la DSP Bihor (Direcţia de Sănătate Publică Bihor), în Ungaria sau în alt oraș mare din țară, ca să se vaccineze împotriva bolilor aferente țării unde merg.
La Spitalul Pelican Oradea, s-a deschis Centrul de vaccinări internaționale, avizat de Ministerul Sănătății.
Pentru orice țară
Reprezentanții Spitalului Pelican spun că cei care pleacă în străinătate trebuie doar să apeleze direct la Cabinetul de Epidemiologie de la Ambulatorul Spitalului Pelican (str. Corneliu Coposu nr. 2, parter, cabinetul medical 13): „Centrul de Vaccinări Internaționale este singurul autorizat de Ministerul Sănătății pentru județul Bihor și vine în întâmpinarea tuturor persoanelor care călătoresc în străinătate, în orice colț al lumii, cu un set complet de evaluare, vaccinare, dar și consiliere personalizată, în funcție de zona vizitată și de riscurile îmbolnăvirii: consiliere și suport în vederea prevenirii unor boli specifice călătoriilor în zone îndepărtate, consiliere prevaccinală aferentă, urmărire postvaccinală, eliberarea de certificate de vaccinare internațională, profilaxia malariei, sfaturi cu privire la igiena alimentară și îngrijirea sănătății pe parcursul călătoriilor, evaluarea riscului de a contracta o boală și a stării de sănătate a turistului, vaccinare profilactică pentru hepatita A, hepatita B, rubeolă, oreion, rujeolă, varicelă, difterie, tetanos, tuse convulsivă, rabie, infecții cu Hemophyllus Influenzae, poliomielită, gripă, febra galbenă, febră tifoidă, meningită meningococică, pneumonii pneumococice, indicații tratament profilactic antimalarie”.
Medicul vaccinează, nu asistenta!
Reprezentanții Spitalului Pelican transmit că „siguranța actului medical este dată de faptul că vaccinurile sunt administrate chiar de medicul nostru epidemiolog, dr. Adina Budea, iar calitatea vaccinurilor este recunoscută internațional”.
Practic, prin vaccinare înainte de a pleca în străinătate, se previn boli grave pentru care nu există tratament și se protejează organismul de îmbolnăviri severe, suferință, invaliditate, costuri individuale:
„Persoana vaccinată are o protecție îndelungată față de boala pentru care a fost vaccinată, iar riscurile vaccinării sunt minore în comparație cu bolile pe care le previn”.
Vaccinarea se face cu ceva timp înainte de data plecării în țări străine, motiv pentru care cei care intenționează să facă deplasări în afara României, sunt rugați să solicite o consultație completă de specialitate (la recepția de pe str. C. Coposu nr. 2 sau telefonic, la 0259.444444), cu minimum 4-6 săptămâni înaintea plecării, pentru a se putea realiza în timp eficient bilanțul vaccinal, obținerea vaccinurilor și administrarea acestora, transmit reprezentanții Spitalului Pelican.
Citiți principiile noastre de moderare aici!