Nominalizările comunității bihorene la categoriile: „Liderul care schimbă lumea”, „Voluntarul anului”, „Echipa anului”, „Excelență în meserie”, „Proiectul anului”, ONG-ul anului”, „Promotor al culturii și artei”, „Promotor al excelenței școlare” se pot face până pe 30 noiembrie 2018. Formularul de nominalizare se găsește aici:
http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/gala-comunitatii-bihorene
Anul trecut, Isvan Szokolszky, sportiv de anduranță, cu un suflet mare, care adună, an de an, în jurul său, oameni care ajung să înțeleagă cât de important e sportul în viața noastră, a fost desemnat „liderul care schimbă lumea” la Gala Comunității organizate de Fundația Comunitară Oradea, un eveniment menită să aducă în prim-plan oamenii care au excelat în domeniul lor de activitate, dar și oamenii care s-au pus în slujba comunității.
În acest an, Gala Comunității Bihorene va avea loc pe 7 decembrie. Ce a adus nou evenimentul de anul trecut? „Dacă la precedentele ediții au fost premiate companiile implicate în comunitatea bihoreană prin acțiuni de responsabilitate socială, începând de anul trecut am oferit recunoaștere acelor persoane, grupuri de inițiativă, organizații sau firme care schimbă în bine, încet și cu răbdare, de multe ori în anonimat, fața comunității noastre”, explică directorul executiv al Fundației Comunitare Oradea, Claudia Abrudan.
Gala Comunității Bihorene s-a născut din dorința de a aduce împreună tot binele care se întâmplă în comunitatea noastră. „Cu fonduri mai mari sau mai mici, de multe ori doar prin voluntariat, oameni cu gânduri bune acționează în beneficiul altora și al comunității.
Acțiunile lor, adevărate modele de implicare, se uită sau sunt recunoscute doar în cercuri restrânse.
Aveți în minte voluntari care ar merita o îmbrățișare și o mulțumire? Cunoaşteţi proiecte, echipe sau ONG-uri care merită aduse în lumina reflectoarelor? Aveți cunoștință de oameni care pun pasiune în munca lor și susțin excelența prin propriul exemplu? Ei sunt cei pe care dorim să îi vedem pe scenă la Gala Comunității Bihorene, ediția a II-a!”, explică directorul executiv al fundației comunitare, Claudia Abrudan.
FACT BOX:
Care sunt premiile?
– Liderul care schimbă lumea- La această secțiune se încadrează acele persoane care, prin viziune, pasiune, crez și dedicare au reușit să mobilizeze, să îndrume, să inspire și să schimbe comunități, devenind adevărate modele de viață acolo unde trăiesc.
-Voluntarul anului- Voluntarii oferă darurile cele mai prețioase – timpul lor personal, eforturile susținute, pasiunea și devotamentul lor. Prin implicarea lor, întreaga comunitate are de câștigat. Haideți să-i mulţumim celui mai implicat dintre ei, pe care voi îl cunoaşteţi cel mai bine!
-Echipa anului- La această categorie se încadrează grupuri mai mari sau mai mici, formate din oameni care împreună au gândit și implementat proiecte și au găsit soluții pentru probleme din comunitate.
-Excelență în meserie- La această categorie se încadrează acele persoane care pun pasiune în munca lor și care susțin excelența prin exemplul personal. Ne gândim atât la angajați din sistemul public, cât și din cel privat. Haideți să-i arătăm recunoștință unui coleg sau unui funcționar cu care am interacționat la un moment dat.
-Proiectul anului- Această categorie se adresează proiectelor derulate de orice tip de organizație, profit sau non-profit, autoritate publică, grupuri de inițiativă sau indivizi, care au produs un impact major și vizibil, rezolvând probleme existente în comunitate, indiferent de domeniul în care a fost dezvoltat: social, comunitar, medical, ecologic, cultural etc.
-ONG-ul anului – Această categorie se adresează organizațiilor non-profit care au produs un impact major și vizibil în comunitatea din care fac parte, prin proiectele pe care le-au coordonat, prin evenimentele pe care le-au organizat sau prin campaniile pe care le-au derulat.
-Promotor al culturii și artei- Categoria aceasta are ca scop nominalizarea organizațiilor non-profit, a grupurilor de inițiativă sau a oamenilor care s-au axat pe promovarea artei, culturii sau tradițiilor și care merită aprecierea noastră pentru impactul activităților realizate.
-Promotor al excelenței școlare- Categoria aceasta are ca scop nominalizarea oricui s-a axat pe promovarea excelenței în domeniul educației, prin proiecte inovatoare, prin promovarea valorilor autentice şi a meritocrației.
Citiți principiile noastre de moderare aici!