Anul acesta, Crăciunul aduce turiștilor orădeni un cadou în vârful muntelui. În Arieșeni se deschide patinoarul Scorbura Moțului. Patinoarul este situat la km 3 pe șoseaua Vârtop – Arieșeni.
Patinoarul va fi deschis publicului începând cu 24 decembrie ora 14.30 pentru a oferi un gust al iernii turiștilor care își petrec Crăciunul în Arieșeni.
Lansarea oficială va fi în 26 decembrie, când se va organiza o petrecere cu acces gratuit. De la ora 15 copiii se vor distra pe patinoar cu un clovn, în timp ce părinții și alți oaspeți vor ciocni un pahar de pălincă sau vin fiert din partea Scorburei.
Pentru cei pofticioși se vor oferi și snack-uri. După lăsarea serii, la ora 18 vom continua cu un foc de tabără și cântece live la chitară cântate de David Molnar, un iubitor al Munților Apuseni. Mai târziu, seara va continua cu discotecă pe patinoar.
Programul patinoarului pentru restul iernii va fi între orele 17-20 în timpul săptămânii și între orele 10-15 și 17-22 în weekend și de sărbători.
Pentru detalii și rezervări tel. 0743 938 869, website www.scorburamotului.ro și Facebook Scorbura Motului.
Ce e Scorbura Moţului? „ E parcul tău de aventură din Arieşeni: acolo unde seara te aşteptăm la un pahar de vin fiert şi discoteca pe gheaţa, iar ziua copiii tăi pot să se distreze cu clovni sau să înveţe să tragă cu arcul. Scorbura Moţului e un parc creat de iniţiatorii PadisFest, o echipă de tineri dedicaţi Apusenilor. Suntem o întreprindere socială şi sprijinim dezvoltarea sustenabilă locala: toţi angajatii nostrii sunt din comunitate !”, spune Raluca David, membră în grupul care a iniţiat şi PadişFest.
Scorbura Moțului este o întreprindere socială al cărei scop este de a oferi o alternativă de dezvoltare responsabilă a zonei. Scorbura Moțului a fost finanțată prin proiectul MIXECO – Mix de economie socială în cadrul programului POSDRU 2007-2013: Investește în oameni!
Idee din anii 90
Ideea Scorburei a început în anii 90. „Atunci când pădurile erau încă în picioare, iar sus deasupra parcului era un copac bătrân cu o scorbură. Veneam în vacanţele de la şcoală, căutam scorbura şi ne urcam în copac. Acum, pădurile s-au rărit, iar la Scorbura Moţului vrem să oferim oportunităţi de lucru în turism persoanelor din comunitatea locală, pentru că acestea să îşi dea seama de valoarea naturii pe care o au aproape şi pe care doar împreună o putem proteja”, a explicat Raluca David.
Citiți principiile noastre de moderare aici!