După-amiază, la ora 18:00, copiii Oradiei sunt invitaţi să participe la festivitatea aprinderii luminilor de sărbători, la bradul din Piaţa Unirii. Este momentul de deschidere a Târgului de Crăciun Oradea, care va rămâne deschis până în 26 decembrie.
Un element de noutate absolută este prezenţa la Oradea a echipei Radio ZU, în intervalul 15-21 decembrie, cu evenimentul „Oraşul faptelor bune”, pentru care Primăria a alocat 570.000 lei. Orădenii sunt invitaţi să înscrie poveştile celor aflaţi în nevoie pe platforma campaniei Orașul Faptelor Bune, accesibilă din site-ul radiozu.ro.
„Poveștile se aleg de aici, Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Răzvan Popescu, Flick „Domnul Rimă”, Raluca Benavides, Emma, Tea Teodorescu și Adi Mihăilă „The Hitman”, împreună cu echipa de voluntari, parcurg toate poveștile și le aleg pe cele care ajung să se audă zilnic la radio. De reținut că nu numai acestea merită atenția noastră. Oricine își dorește să ajute, poate accesa platforma de mesaje Orașul Faptelor Bune și poate „adopta” unul sau mai multe cazuri”, transmit organizatorii, Asociaţia de Promovare a Turismului în Oradea şi Regiune(APTOR).
Cea mai scumpă ediţie
Târgul din acest an are alocat un buget de 900.000 lei, faţă de 700-800.000 lei cât a avut anul trecut. Mihai Jurca, directorul APTOR, spune că în târg sunt amplasate 42 de căsuţe şi că selecţia comercianţilor s-a făcut în funcţie de specificul şi calitatea mărfii expuse. Au fost invitaţi comercianţi din toate judeţele din vestul ţării. „Am avut mai multe cereri decât căsuţe disponibile dar putem fi creativi cu selecţia doar în limita ofertei”, a comentat el.
Reprezentantul Primăriei zice că, adunând impresiile de anul trecut, a încercat ca oferta de activităţi să fie mai bogată. Vizitatorii de anul trecut au comentat că evenimentul e drăguţ dar că nu a fost prea mare lucru de făcut în târg. Jurca crede că roata, patinoarul, lutelierul şi posibilitatea de a lua masa cu produse tradiţionale româneşti sau cu preparate exotice îi va ţine pe vizitatori mai mult în centru.
„Aripioare de porc”
El insistă că de la tarabele cu mâncare că nu vor lipsi sângeretele, caltaboşul sau alte preparate care se mănâncă iarna, la tăiatul porcului. Curioşii vor avea ocazia să vadă şi ce-s alea aripioare de porc, unul dintre comercianţi va avea în meniu şi această fantezie.
Cinci baruri vor fi amplasate în Târg, unele cu băuturi combinate special pentru acest târg. Jurca recomandă curioşilor punch-ul cu pălincă, bun şi pentru încălzit sângele şi pentru dezgheţul limbii.
Moș Crăciun va fi și el prezent în Piața Unirii și îi așteaptă pe copii în căsuța lui de lângă brad între orele 18:00-20:00 iar Ansamblul Bihorul va avea un program de colinde „pe ulița satului”, de la ora 19:00, tot în jurul bradului. În prima seară, scena aparţine trupei Jazzapella, de la ora 20:00 iar apoi programul va continua „de voie” şi după posibilităţile fiecăruia.
http://www.bihon.ro/orasul-faptelor-bune-costa-peste-121-000-euro/2364894
Trimite articolul
XPentru cei care critica (nu au fost în alte localități, deci nu au ELEMENT DE REFERINȚĂ ) : de citit, de GÂNDIT !
În Oradea sunt multe aspecte care țin de disconfort. Corect. Dar, Cum mulți ani nu s-a făcut nimic, timpul trebuie recuperat.
Este un proverb : NU POT FACE OMLETĂ FĂRĂ A SPARGE OUA!
Împodobită, sărăcia pare frumoasă.